Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Οverweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές και underweight για τις αμερικανικές το 2014

tags :
Barclays: Οverweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές και underweight για τις αμερικανικές το 2014
Η βρετανική τράπεζα δίδει ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές των αναδυόμενων οικονομιών
«Bullish» με ορισμένους… αστερίσκους δηλώνει για τις μετοχές διεθνώς, η Barclays, δίδοντας παράλληλα, ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη και τις αναδυόμενες οικονομίες.
Ειδικότερα, η βρετανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως οι μετοχές διεθνώς θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο το 2014, με την ενίσχυση της εταιρικής κερδοφορίας να συνιστά σημαντικό «στήριγμα».
Παράλληλα, η Barclays δηλώνει «overweight» για την ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ενώ για τις ΗΠΑ αντιθέτως, δηλώνει… «underweight».
Παρά την θετική πορεία των μετοχών, η Barclays επισημαίνει πως εγκυμονούν ορισμένοι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι, οι οποίοι έλκονται από την πρότερη εμπειρία.
Όπως εξηγεί, όταν το επενδυτικό αίσθημα διέγραφε θετική πορεία, ακολουθούσε πάντοτε μία «διόρθωση» στις αγορές.
Ως εκ τούτου, διαμηνύει πως παρότι δεν υπάρχουν αποτρεπτικοί παράγοντες, οι επενδυτές θα ήταν φρόνιμο να διατηρήσουν μία επιφυλακτικότητα, καθώς η ιστορία ενδέχεται να αποβεί άκρως επιμορφωτική.



Νέο… ράλι το 2014
Την περαιτέρω άνοδο των μετοχών διεθνώς προμηνύει το θετικό outlook της εταιρικής κερδοφορίας για το 2014.
Με την παγκόσμια οικονομία να αναμένεται να ισχυροποιηθεί το επόμενο έτος, τα εταιρικά αποτελέσματα επίκειται να αυξηθούν κατά 11%.
Στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής, η οποία το 2014 θα κυμανθεί στο 4,9%.





Overweight η ευρωπαϊκή ήπειρος
H ψήφος εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές μετοχές για το 2014 αποδίδεται αφενός στις χαμηλές αποτιμήσεις και αφετέρου στις προσδοκίες για ενίσχυση της εταιρικής κερδοφορίας.
Παράλληλα, όσο επιτυγχάνεται πρόοδος στην ευρωπαϊκή πίστωση και το ευρωπαϊκό χρέος, τόσο θα συρρικνώνεται και το επενδυτικό ρίσκο.



Underweight οι ΗΠΑ
Oι αμερικανικές μετοχές αναμένεται να επιδείξουν μία κυκλική πορεία, καθώς η περίοδος όπου η αγορά βρισκόταν στο απόγειο, δίνει την θέση της στην περίοδο ομαλοποίησης και διόρθωσης.
Μάλιστα, η επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed αναμένεται να «χαλαρώσει» την προσφερόμενη νομισματική βοήθεια.
Η έναρξη του tapering, η οποία θα συνοδευτεί με μία αύξηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου στο 3,5% , αναμένεται τον Μάρτιο του 2014.

Overweight στις αναδυόμενες αγορές
Επικουρικά στην Ευρώπη «στέκονται» οι αναδυόμενες οικονομίες, καθώς οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι αρκετά χαμηλές, ενώ το ρίσκο τοποθέτησης έχει συρρικνωθεί σημαντικά.
Παράλληλα, «στήριγμα» στις αναδυόμενες οικονομίες συνιστά και η βελτίωση της εταιρικής κερδοφορίας.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης