Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Εύθραυστη η ελληνική κυβέρνηση - Πλειστηριασμοί και φόρος ακινήτων τα αγκάθια

Citigroup: Εύθραυστη η ελληνική κυβέρνηση - Πλειστηριασμοί και φόρος ακινήτων τα αγκάθια

Κάθε ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση της Ελλάδας θα πρέπει να καλυφθεί από την Ευρωζώνη προειδοποιεί η αμερικανική τράπεζα
Για τον κίνδυνο αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας προειδοποιεί η Citigroup, παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων που έλαβαν διαστάσεις - θρίλερ.
"Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών βρίσκονται σε κομβικό σημείο", προειδοποιεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, στη νέα σημερινή 10σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - Italy - Renzi Elected New Centre-Left Leader", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζει η Citigroup, ο στόχος για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος (και το ακριβές μέγεθος αυτού) αυξάνει τις εντάσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας, παρά το γεγονός πως η ελληνική βουλή ψήφισε (οριακά) τον προϋπολογισμό του 2014, το βράδυ του Σαββάτου.
"Μπορεί με 153 ναι, να ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014, ωστόσο η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών απέχει ακόμη πολύ", προειδοποιεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, κάνοντας ειδική αναφορά στην αυξημένη δυσαρέσκεια της τρόικας για τις καθυστερήσεις στις οποίες έχει εκ νέου επιδοθεί η ελληνική πλευρά.
Ταυτόχρονα, η Citigroup εστιάζει στα δύο καίρια ζητήματα της τρέχουσας εβδομάδας, τα οποία δεν είναι άλλα από την κατάθεση δύο καυτών νομοσχεδίων στην ελληνική Βουλή. Πρόκειται για τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών (για πρώτη φορά από το 2009) και για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που έχει προκαλέσει (και συνεχίζει να προκαλεί) σοβαρές αντιδράσεις.
"Τα δύο αυτά νομοσχέδια θα πυροδοτήσουν νέους τριγμούς στην ήδη εύθραυστη ελληνική κυβέρνηση", διαμηνύει η Citigroup.
Aναφερόμενη τέλος η αμερικανική τράπεζα στο μείζον θέμα του ελληνικού χρέους, υποστηρίζει τα εξής: Δεδομένου ότι το 80% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ΕΚΤ), κάθε ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση της Ελλάδας θα πρέπει να καλυφθεί από την Ευρωζώνη, μέσω εξυπηρέτησης ή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης