Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Σε φάση νέας bull market εισέρχεται το δολάριο το 2014 - Καταλύτης η Fed

tags :
Credit Suisse: Σε φάση νέας bull market εισέρχεται το δολάριο το 2014 - Καταλύτης η Fed
Το νέο σκηνικό στις συναλλαγματικές ισοτιμίες
Στο κατώφλι μιας νέας bull market εισέρχεται το αμερικανικό δολάριο το 2014, σύμφωνα με όσα προεξοφλεί η Credit Suisse.
Ειδικότερα, η ελβετική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως το δολάριο «δηλώνει» έτοιμο να εισέλθει σε μία νέα πολυετή bull market.
«Η συναλλαγματική ισοτιμία διαγράφει μία κυκλική πορεία, όπου τα up και τα down διαρκούν περίπου 6 με 9 χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη την πρότερη νομισματική κατάσταση των ΗΠΑ, όπου το δολάριο φυσιολογικά σημείωσε μία κάμψη – καθώς τα πρώτα δειλά βήματα στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής επέφερε ζημιές στους κατόχους ομολόγων – το δολάριο αναμένεται να εισχωρήσει σε μία νέα περίοδο bull market» αναφέρει χαρακτηριστικά, η Credit Suisse.



Η πρώτη περίοδος ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ – πέντε χρόνια μετά την «πτώση» της Lehman Brothers – αναμένεται να διαδραματίσει ρόλο… «καταλύτη» στην παγκόσμια νομισματική αγορά, εκτιμά παράλληλα, ο ελβετικός χρηματοπιστωτικός οίκος.



Όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Fed, ενόσω οι αγορές αναμένουν την έναρξη του tapering τον Μάρτιο, η Credit Suisse αισθάνεται πως ο Ιανουάριος αποσπά περισσότερες πιθανότητες, με τον Δεκέμβριο παράλληλα, να παραμένει μία διαθέσιμη επιλογή…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης