Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Μόνο με ένα νέο γενναίο haircut, το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο

tags :
Citigroup: Μόνο με ένα νέο γενναίο haircut, το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο

Σήμα κινδύνου για το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της κυβέρνησης εκπέμπει η αμερικανική τράπεζα
Την ανάγκη μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, επαναδιατυπώνει η Citigroup, σε νέα σημερινή 11σέλιδη έκθεσή της.
"Η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο haircut στο χρέος της", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στη νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Europe: Sovereign Debt Update - Spain: Moody’s Revises Rating Outlook to Stable", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Eστιάζοντας η Citigroup στα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, κάνει ειδική αναφορά στο ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η αμερικανική τράπεζα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να βαίνουν μειούμενες κατά τους τελευταίους μήνες, ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Πρόκειται, κατά τη Citigroup, για μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη, δεδομένων των πιέσεων που ασκεί η τρόικα για τη διευθέτηση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων.
Υπενθυμίζεται εδώ πως πριν από δύο 24ωρα, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2014, η αμερικανική τράπεζα προειδοποίησε πως η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στην ανάπτυξη πριν το 2016.
Ειδικότερα, η Citigroup εκτιμά πως το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί:
1)  το 2013 κατά -3,3%
2)  το 2014 κατά -1,9%
3)  το 2015 κατά -0,5%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης