Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Ρεκόρ εισροών στις ευρωπαϊκές αγορές - Στα 14 δισ. μόνο τον Οκτώβριο του 2013!

tags :
Citigroup: Ρεκόρ εισροών στις ευρωπαϊκές αγορές - Στα 14 δισ. μόνο τον Οκτώβριο του 2013!
«Προβληματίζουν» οι αναδυόμενες αγορές
Σε επίπεδα ρεκόρ έχουν εκτιναχθεί οι εισροές κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με όσα καταδεικνύει έκθεση της Citigroup.
Ειδικότερα, από τον περασμένο Ιούλιο έχουν καταγραφεί εισροές ύψους 41 δισ. δολάρια, με την αύξηση να κυμαίνεται στο +4,4%.
Μάλιστα, ο Οκτώβριος συνιστά τον καλύτερο μήνα στην ιστορία, καθώς οι καθαρές μηνιαίες εισροές ανήλθαν στα 14 δισ. δολάρια.
Εν αντιθέσει με τις ευρωπαϊκές αγορές, στις ΗΠΑ εισέρρευσαν κεφάλαια 78 δισ. δολαρίων, ενώ στις αναδυόμενες αγορές καταγράφηκαν εκροές ύψους 11 δισ. δολαρίων.



Στα 113 δισ. οι παγκόσμιες εισροές
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Οκτώβριος καταγράφηκε ως ο τρίτος διαδοχικός μήνας εισροών, καθώς στις αγορές εισέρρευσαν 113 δισ. δολάρια. Μάλιστα, ο Οκτώβριος αποτελεί τον καλύτερο μήνα από τον περασμένο Ιανουάριο!



«Προβληματίζουν» οι αναδυόμενες αγορές
Το 2013 και ειδικότερα, το β’ 6μηνο, συνέπεσε με μία αναστροφή των παγκόσμιων τάσεων. Σε όλες τις αγορές σημειώθηκαν ρεκόρ εισροών, με τα ιαπωνικά και ευρωπαϊκά funds να επωφελούνται στο έπακρον την κατάσταση.
Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσαν οι αναδυόμενες αγορές, οι οποίες το β’ 6μηνο σημείωσαν καθαρές εκροές, έναντι εισροών το αντίστοιχο 6μηνο του 2012.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης