Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Έτος επανάστασης το 2014! - Εκτός πλάνων κάθε ατυχές συμβάν στις αγορές

tags :
Citigroup: Έτος επανάστασης το 2014! - Εκτός πλάνων κάθε ατυχές συμβάν στις αγορές
«Ήπιοι κίνδυνοι… ήπια ανάκαμψη»
Έτος… επανάστασης για την παγκόσμια οικονομία, χαρακτηρίζει το 2014, ο επενδυτικός οίκος Citigroup!
«Καθώς το 2013 φθάνει στο τέλος του, η παγκόσμια οικονομία φαίνεται πως εξέρχεται της επιβράδυνσης έπειτα από 3 συναπτά χρόνια, και εισέρχεται στην περίοδο μίας ήπιας ανάκαμψης και ανάπτυξης» αναφέρει σε σημείωμά του, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Willem Buiter.
Εμφανώς αισιόδοξος για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, o οικονομολόγος της Citigroup, υπογραμμίζει πως «η έννοια της επανάστασης που θα χαρακτηρίσει το 2014 έγκειται στην απουσία μεγάλων, αρνητικών γεγονότων, τα οποία ενδεχομένως θα στοίχιζαν στην ομαλοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας».
«Η Ευρωζώνη σημειώνει πρόοδο.
Η Κίνα προβαίνει σε αξιοσημείωτες μεταρρυθμίσεις.
Οι ΗΠΑ βαδίζουν σε κινούμενη άμμο, όσον αφορά το δημοσιονομικό γκρεμό.
Ωστόσο, έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο, καθιστώντας τον κίνδυνο ενός εκτροχιασμού εξαιρετικά μικρό» διευκρινίζει εν συνεχεία, σκιαγραφώντας το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.

Η οικονομία σε… αριθμούς:
Το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί από +2,4% το 2013 στο +3,1% το 2014, επίδοση η οποία αποτελεί την υψηλότερη από το 2010.
Στην Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ, η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά +3% του ΑΕΠ το 2014 – 2015, ενώ στην Ιαπωνία, η ανάπτυξη ίσως σημειώσει μία μικρή επιβράδυνση εξαιτίας των φορολογικών βαρών.

Ομαλοποιείται η νομισματική πολιτική
«Η νομισματική πολιτική δεν αναμένεται να τροποποιηθεί άρδην στις αναπτυγμένες οικονομίες. Ωστόσο, το 2014 επίκειται μία σταδιακή έναρξη της ομαλοποίησης» υπερθεματίζει χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας, υπογραμμίζει πως «η ομαλοποίηση υποδηλώνει εκπλήξεις και ορισμένους κινδύνους. Σε πολιτικό επίπεδο, οι εκλογές σε αρκετές αναδυόμενες χώρες θα μπορούσαν να επιφέρουν μία πρόσκαιρη αναστάτωση στις αγορές. Τα ατυχήματα στην Ευρώπη, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός στις ΗΠΑ και μία φούσκα στην Κίνα, αποτελούν εν δυνάμει ενδεχόμενα, δίχως ωστόσο, να συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες»
«Ήπιοι κίνδυνοι… ήπια ανάκαμψη» καταλήγει συνοπτικά…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης