Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citi: Απίθανη η συμφωνία Ελλάδας - τρόικας πριν τις 9/12 - Δημοσιονομικό κενό το 2014

Citi: Απίθανη η συμφωνία Ελλάδας - τρόικας πριν τις 9/12 - Δημοσιονομικό κενό το 2014
Αθήνα και δανειστές δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για το μείζον θέμα άρσης των πλειστηριασμών
Πολλά παραμένουν τα ανοιχτά μέτωπα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, προειδοποιεί η Citigroup, κρίνοντας εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας πριν το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.
"Είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών πριν τις 9 Δεκεμβρίου", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - S&P Cuts Dutch Rating to AA+, Raises Spanish Outlook", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τη Citigroup, το βασικότερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας παραμένει το δημοσιονομικό κενό του 2014. Σύμφωνα μάλιστα με την αμερικανική τράπεζα, το κενό ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, δεδομένης της νέας υστέρησης - κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ (ή 0,2% του ΑΕΠ) - στο μέτωπο των εσόδων, λόγω των αναθεωρήσεων των στόχων  που έχουν τεθεί από τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Υπενθυμίζεται ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2014.
Ένα ακόμη ζήτημα που εκκρεμεί στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας, είναι το ακριβές σχέδιο που θα ακολουθηθεί στο μέτωπο της άρσης των πλειστηριασμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης