Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Κλείνει στο 1 δισ. η ψαλίδα για το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας το 2014

Citigroup: Κλείνει στο 1 δισ. η ψαλίδα για το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας το 2014

Η μείωση του δημοσιονομικού κενού αποδίδεται στη βελτίωση των φορολογικών εσόδων

Mικραίνει το χάσμα που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα, όσον αφορά στο μείζον θέμα της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2014.
Όπως υποστηρίζει η Citigroup, σε νέα σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update: ECB's Coeure Seeks Safety Margin Against Deflation", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η μείωση των αποκλίσεων μεταξύ των δύο πλευρών ανοίγει το δρόμο για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα, δεν τις χωρίζει τίποτα περισσότερο πλέον από 1 δισ. ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στο 0,5% του ελληνικού ΑΕΠ).
Επικαλούμενη η Citigroup τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, σημειώνει πως η ψαλίδα του δημοσιονομικού κενού της Ελλάδας για το 2014, κλείνει ολοένα και περισσότερο. Από 3 δισ. ευρώ προηγουμένως, πλέον το δημοσιονομικό κενό έχει μειωθεί στο 1 δισ. ευρώ.
Η μείωση αυτή, όπως υποστηρίζει στη συνέχεια της έκθεσής της η Citigroup, αποδίδεται στη βελτίωση των φορολογικών εσόδων που έχει παρατηρηθεί στο τελευταίο διάστημα.
Yπενθυμίζεται εδώ πως την περασμένη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο για δημοσιονομικό κενό της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, για το 2014, με την τρόικα να επιμένει να ανεβάζει τον πήχη στα 3 δισ. ευρώ.
"Πλέον, η Αθήνα μιλά για δημοσιονομικό κενό ύψους 1 δισ. ευρώ. Μένει να δούμε αν θα συμφωνήσουν και οι δανειστές", προειδοποιεί η Citigroup.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης