Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Ένας κόσμος σε… αλλαγή «απαιτεί» και αλλαγή στις λύσεις! – Ο νέος παγκόσμιος χάρτης

tags :
Pimco: Ένας κόσμος σε… αλλαγή «απαιτεί» και αλλαγή στις λύσεις! – Ο νέος παγκόσμιος χάρτης

Το status quo του νέου επενδυτικού «τοπίου»

Η επιτυχία αλλά και η κερδοφορία ενός επενδυτή έγκειται στην ανάπτυξη νέων, καινοτόμων επενδυτικών λύσεων, οι οποίες θα αντεπεξέρχονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των αγορών.
Οι πρόσφατες αλλαγές στον επενδυτικό κλάδο αντανακλούν την ταχύτητα με την οποία οι αγορές έχουν «προσαρμοστεί» στην άρδην τροποποίηση του παγκόσμιου επενδυτικού «γίγνεσθαι», όπως αυτή διαμορφώθηκε έπειτα από την οικονομική κρίση του 2008.
Οι νέες επενδυτικές λύσεις πρέπει να διαφοροποιούνται από τις παραδοσιακές, απαιτητικές και περιορισμένες – σε χωρικό επίπεδο – στρατηγικές.
Ο ορίζοντας πρέπει να διευρυνθεί, απορρίπτοντας τις στενές και άνυδρες  στρατηγικές.
Η πρόσφατη μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένου και της διόρθωσης στις αναδυόμενες οικονομίας, και οι προοπτικές αποπληθωρισμού στην Ευρώπη, εγείρουν σημαίνουσες ανησυχίες στους επενδυτές, οι οποίοι διατηρούν επιφυλάξεις σχετικά με την φύση της παγκόσμιας αγοράς.
Ωστόσο, ο επενδυτής πλέον θα πρέπει να επιδεικνύει σοβαρότητα και ψυχραιμία ενόψει παρόμοιων καταστάσεων, καθώς η μεταβλητότητα στις αγορές θα είναι συχνό φαινόμενο, εφόσον οι επενδυτικές ευκαιρίες επεκτείνονται και διευρύνονται.
Οι επενδυτές καλούνται να επανεξετάσουν τις παραδοσιακές «ταμπέλες».
Ενδεικτικά, στο νέο επενδυτικό «τοπίο», μία επένδυση στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων επιφέρει τα εξής:
1.    Θα διαθέτει περιορισμένη performance, καθώς θα «χάνει» παγκόσμιες τάσεις – κλειδιά, όπως για παράδειγμα, τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών
2.    Η συγκεκριμένη επενδυτική επιλογή θα ζημιώσει τον επενδυτή λόγω της κρίσης – χρέους. Το ίδιο θα συνέβαινε και το 2008, στον επενδυτή, ο οποίος θα επένδυε στα αμερικανικά ομόλογα
Πλέον, ο επενδυτής θα πρέπει να εξετάζει κάθε του επιλογή, καθώς ο κίνδυνος ελλοχεύει πλέον όχι στις αναδυόμενες αγορές, αλλά αντιθέτως στις αναπτυγμένες!
Κοιτώντας προς το μέλλον, οι επενδυτές θα πρέπει να επιδείξουν περισσότερη ευελιξία και οι τοποθετήσεις τους θα πρέπει να είναι πιο… παγκόσμιες.
Οι στρατηγικές, οι οποίες επικεντρώνονται σε μία μόνο περιοχή ή χώρα, είναι πλέον αναχρονιστικές….


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης