Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Στο +0,6% η ανάπτυξη της Ελλάδος το 2014 και περαιτέρω ισχυροποίηση το 2015

BNP Paribas: Στο +0,6% η ανάπτυξη της Ελλάδος το 2014 και περαιτέρω ισχυροποίηση το 2015

Η Τρόικα πρέπει να βρει λύσεις για το ελληνικό χρέος και το χρηματοδοτικό κενό των επόμενων ετών - Στο +0,6% η ανάπτυξη το 2014

Στο +0,6% αναμένει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2014 η BNP Paribas, με το 2015 να έχουν αρχίσει να αποδίδουν οι καρποί των προσπαθειών και να ενισχύεται η ανοδική πορεία.
Σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, με την προϋπόθεση της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων αναμένεται να ενισχυθεί, η οποία με τη συμβολή της δυναμικής του τουρισμού, θα δώσει ώθηση στο ελληνικό ΑΕΠ.
Σύμφωνα με την BNP Paribas η οικονομία δεν μπορεί να στηριχθεί στην εσωτερική ζήτηση. Ωστόσο, η μείωση των εισαγωγών μπορούν να βελτιώσουν το εμπορικό ισοζύγιο, εάν αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την ενίσχυση των εξαγωγών.
Επιπλέον, η γαλλική τράπεζα συστήνει στην Τρόικα να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να δοθεί μία λύση με το χρηματοδοτικό κενό της χώρας τα επόμενα χρόνια. Αυτή άλλωστε είναι μια ισχυρή δέσμευση που έχουν αναλάβει, ενώ θα πρέπει να δοθεί και μια βιώσιμη λύση στη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης