Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συμφωνήσουν εδώ και τώρα για τον μηχανισμό εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών - Δεν χωρούν καθυστερήσεις - Το Βερολίνο να πάψει να εκφράζει διαρκώς αντιρρήσεις

Citigroup: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συμφωνήσουν εδώ και τώρα για τον μηχανισμό εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών - Δεν χωρούν καθυστερήσεις - Το Βερολίνο να πάψει να εκφράζει διαρκώς αντιρρήσεις
Κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει η Citigroup τις τελευταίες δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για την προώθηση των βασικών πυλώνων της τραπεζικής ένωσης.
Αποτιμώντας τις αποφάσεις των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin της περασμένης εβδομάδας, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θεωρεί θετική εξέλιξη τις ανακοινώσεις των Ευρωπαίων πως θα υπάρξει στήριξη των ευρωπαϊκών τραπεζών, αν χρειαστεί, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των επικείμενων κρίσιμων stress tests που θα διεξάγει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
"H τραπεζική ένωση προχωρά", υποστηρίζει η Citigroup, σε νέα σημερινή 11σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update: EU Council Signs Off on Common Direct Bank Recap", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η αμερικανική τράπεζα, πλήθος προκλήσεων παραμένει όσον αφορά στην τραπεζική ένωση, αφού κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις διαρκείς αντιδράσεις που προβάλλει σε κάθε ευρωπαϊκή πρόταση το Βερολίνο.
Η Citigroup εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία στο γεγονός πως οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε οριστική συμφωνία για τη σύσταση του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών.
Μάλιστα, δεν ικανοποιεί καθόλου την αμερικανική τράπεζα ο στόχος των Ευρωπαίων, να υπάρξει συμφωνία για τον μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών έως το τέλος του 2015, με την προοπτική να εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2015. Κατά τη Citigroup, ο εν λόγω μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος πριν το 2015.
Ταυτόχρονα, η αμερικανική τράπεζα αναγνωρίζει πως κάθε συμφωνία θα συνοδεύεται από εξαιρετικά αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης