Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υπ' αριθμόν 1 ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού για την ευρωζώνη - JP Morgan και Bank of America - Merrill Lynch συστήνουν τίτλους εγγυημένης απόδοσης στους επενδυτές για να προστατευθούν από το αποπληθωριστικό σπιράλ

Υπ' αριθμόν 1 ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού για την ευρωζώνη - JP Morgan και  Bank of America - Merrill Lynch συστήνουν τίτλους εγγυημένης απόδοσης στους επενδυτές για να προστατευθούν από το αποπληθωριστικό σπιράλ
Μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συγκέντρωσε τις επικρίσεις κυρίως των Γερμανών για τη μείωση του βασικού επιτοκίου της στο 0,25%, ωστόσο οι αναλυτές δεν έχουν σταματήσει να προειδοποιούν ότι ο αποπληθωρισμός μπορεί να αποδειχθεί σε νούμερο 1 απειλή για την ευρωζώνη το 2013.
Είναι πραγματικότητα ότι δεν είναι λίγες οι χώρες στην Ευρώπη που αντιμετωπίζουν κατά κάποιον τρόπο αρνητικούς ρυθμούς διαμόρφωσης των τιμών καταναλωτή, καλλιεργώντας έτσι το έδαφος για ένα ιαπωνικού τύπου αποπληθωριστικό σπιράλ, στο οποίο η πτώση των τιμών μπορεί να οδηγήσει σε μειώσεις των μισθών, και αυτές με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε χαμηλότερες ακόμη τιμές.
Το μεγάλο ερώτημα πλέον που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών είναι πως θα κινηθούν σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο.
"Ο αποπληθωρισμός θα αυξήσει την ελκυστικότητα των τοποθετήσεων σταθερού εισοδήματος σε σχέση με τις μετοχές", εκτιμά ο Jan Loeys της JPMorgan
Είναι βέβαιο ότι υπάρχει περιθώριο για τις μετοχές να διορθώσουν. Άλλωστε τόσο ο S&P 500, όσο και ο DAX της Γερμανίας έχουν φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με την Bank of America - Merrill Lynch, φέτος θα έχουμε την τακτική του λεγόμενου "Great Rotation", την αλλαγή πλεύσης σε άλλες τοποθετήσεις από αυτές των χρηματιστηρίων.
Ο αποπληθωρισμός ως μόνη αιτία δεν θεωρείται ως οριστικά αρνητική για τις μετοχές, οι οποίες μπορεί να εξακολοθούν την ανοδική πορεία.
«Αν οι επενδυτές εντάξουν στην ψυχολογία τους τον αποπληθωρισμό, τότε θα επανεξετάσουν τη σχέση μεταξύ του κινδύνου των περιουσιακών στοιχείων και του ασφαλούς ενεργητικού», δήλωσε ο Bill O'Neill, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων της UBS.
"Οι αγορές θα επικεντρώνονται σε στοιχεία ενεργητικού που παρέχουν ονομαστικά εγγυημένες αποδόσεις, όπως τα κρατικά ομόλογα", κατέληξε ο O' Neill.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης