Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αντώνης Σαμαράς: Εκλογές θα γίνουν το 2016 - Η πρόταση μομφής ήταν καραγκιόζ μπερντές - Θα βγούμε στις αγορές στο τέλος του 2014 - Η μεγάλη δοκιμασία πλησιάζει στο τέλος - Δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα

Αντώνης Σαμαράς: Εκλογές θα γίνουν το 2016 - Η πρόταση μομφής ήταν καραγκιόζ μπερντές - Θα βγούμε στις αγορές στο τέλος του 2014 - Η μεγάλη δοκιμασία πλησιάζει στο τέλος - Δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα
Εκλογές θα γίνουν το 2016, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. "Έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας", τόνισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και διερωτήθηκε: "Ξεκινήσατε την πρόταση μομφής για να μας ρίξετε και ζητάτε να παραιτηθούμε;". "Δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα. Δεν θα βυθίσουμε την οικονομία σε νέο κύκλο ύφεσης", επεσήμανε.
"Η ΔΤ θα μετακομίσει στο Ραδιομέγαρο", τόνισε και συμπλήρωσε: "Αργήσαμε πέντε μήνες να το κάνουμε".
"Απ' όλα τα θέματα που μπορούσε να επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής καταθέτει για εκείνο για το οποίο είναι απομονωμένος", ανέφερε ο πρωθυπουργός. "Η θεατρική παράσταση απέτυχε, γιατί δεν ήταν καν θέατρο. Ηταν καραγκιόζ μπερντές", τόνισε προς τον κ. Τσίπρα.
"Την στιγμη που η χώρα γίνεται παράγοντας σταθερότητας εύχομαι να μην επιθυμείτε να πέσει η χώρα στην αστάθεια", συμπλήρωσε.
"Το περιθώριο του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφοβίσει το κοινοβούλιο κ.Τσίπρα; Έχετε αίσθηση ότι θα υποκύψουμε στις ακραίες φωνές σας;", επισήμανε ο πρωθυπουργός και τόνισε: "Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί αλλά οι παλιές στεναχώριες δεν τον αφήνουν".
"Σας το είπε και ο κ. Αλαβάνος, ο μέντοράς σας. Αυτούς ακριβώς τους κινδύνους που επικαλείστε τώρα γι' αυτούς ακριβώς μιλήσαμε πριν από ενάμιση χρόνο", συμπλήρωσε. "Θα έπρεπε να μας βοηθάτε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ", συμπλήρωσε και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για κομπογιαννιτισμό.
"Η Ελλάδα έχει πετύχει την πιο θεαματική μείωση επιτοκίων και εσείς ακόμη ψάχνετε πώς θα μειώσετε τα επιτόκια", ανέφερε και κατηγόρησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δε ψήφισε κανένα νόμο της κυβέρνησης για περικοπή δαπανών. "Ειρωνευτήκατε την πρόταση για δωρεάν wifi. Το wifi σας μάρανε;", διερωτηθηκε και προσέθεσε προς το ΣΥΡΙΖΑ: "Είστε πιο παλιοί και από τους δεινόσαυρους. Jurassic Park".
"Εδώ δεν είναι πεζοδρόμιο, ούτε φοιτητικό αμφιθέατρο.
Δεν θα ανεχτώ τέτοια συμπεριφορά", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, και τόνισε πως ο λόγος που δεν παραβρίσκεται συχνά στο κοινοβούλιο είναι η έλλειψη σεβασμού.
"Μη δηλητηριάζετε με φθηνό λαϊκισμό και θέατρο το κοινοβούλιο. Δε θα γίνετε κυβέρνηση", επισήμανε και προσέθεσε: "Δεν μπορείτε να γίνετε καν αντιπολίτευση. Δεν σας βγήκαν τα πεζοδρόμια και επιστρέψατε στη Βουλή".
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: Η εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας υπονομευόταν επί χρόνια όταν η χώρα δανειζόταν ξέφρενα.
"Το πρώτο βήμα. Πρωτογενές πλεόνασμα. Οχι μόνο καλύπτουμε τα εξοδα μας αλλά δημιουργούμε και πλεόνασμα. Το δεύτερο βήμα είναι η ανάκαμψη.
Ολοι το δέχονται. Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης. Το τρίτο βήμα θα είναι η εμπιστοσύνη. Εχουμε δρόμο ακόμη, την βασική στροφή όμως την πετυχαίνουμε.
Το 4ο βήμα είναι να ξαναβγούμε στις αγορές, να δανειζόμαστε σαν κανονική χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναβγούμε στις αγορές την επόμενη χρονιά προς το τέλος. [...]
Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα γίνουν κανονικά πλεονάσματα από το 2014.
Το 2016 θα έχουν γίνει εκλογές με την λήξη της τετραετίας. Μέχρι τότε θα έχουμε βγάλει την χώρα από το πρόβλημα", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
"Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο.
Η μεγάλη δοκιμασία πλησιάζει στο τέλος", τόνισε και συμπλήρωσε με νόημα:
"Για να γλιτώσει από τη μομφή του Λαφαζάνη, ο Τσίπρας έκανε μομφή στο Σαμαρά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης