Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan, ΒΝP Paribas και Royal Bank Scotland συμφωνούν… - Αναμένεται περαιτέρω μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 0,25% - Τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο η νέα μείωση - «Κλειδί» ο πληθωρισμός…

JP Morgan, ΒΝP Paribas και Royal Bank Scotland συμφωνούν… - Αναμένεται περαιτέρω μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 0,25% - Τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο η νέα μείωση - «Κλειδί» ο πληθωρισμός…
Μετά του επενδυτικούς οίκους JP Morgan και BNP Paribas, κόντρα στις εκτιμήσεις της πλειονότητας τάσσεται και η βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland, η οποία «βλέπει» περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα.
Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για διατήρηση των υπαρχόντων επιτοκίων,  JP Morgan, BNP Paribas και Royal Bank of Scotland υποστηρίζουν πως η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει το επιτόκιο δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,25%.
Ωστόσο, οι τρεις συμπλέοντες επενδυτικοί οίκοι διαφοροποιούνται ως προς τον χρονικό προσδιορισμό της μείωσης των επιτοκίων, καθώς  JP Morgan και BNP Paribas «βλέπουν» την μείωση τον Δεκέμβριο, ενώ αντίθετα η Royal Bank of Scotland την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συνεδριάσει η νομισματική επιτροπή της ΕΚΤ.
Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη εκτίμηση και των τριών επενδυτικών οίκων περιελάμβανε την διατήρηση του επιτοκίου στο 0,50%.
Η άρδην αλλαγή πλεύσης των τραπεζικών οίκων αποδίδεται στα οικονομία στοιχεία της Ευρωζώνης και ιδίως, στα χαμηλά επίπεδα του πληθωρισμού.

JP Morgan και BNP Paribas περιδιαβαίνουν… κόντρα στο ρεύμα – Νέα μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο - Αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,25%


Κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις περιδιαβαίνουν η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan και η γαλλική BNP Paribas, oι οποίες αμφότερες «βλέπουν» περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για διατήρηση των υπαρχόντων επιτοκίων, η JP Morgan βαίνει αντίθετα και υποστηρίζει πως τον Δεκέμβριο η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει το επιτόκιο δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,25%.
Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη εκτίμηση της JP Morgan προμήνυε την διατήρηση του επιτοκίου στο 0,50%.
Η JP Morgan συμπλέει με την γαλλική επενδυτική τράπεζα BNB Paribas, η οποία επίσης «βλέπει» μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης.
Η άρδην αλλαγή πλεύσης των ειδημόνων αποδίδεται στα άκρως απογοητευτικά οικονομία στοιχεία της Ευρωζώνης.
Καταλύτης για τις διαθέσεις της ΕΚΤ αναμένεται να αποτελέσει η συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της κεντρικής τράπεζας, η οποία θα λάβει χώρα την επόμενη Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης