Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τέλος στην εκλογολογία επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση - Σαμαράς προς Βενιζέλο: Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών - Επικοινωνία των δύο εταίρων... στη σκιά των πιέσεων της τρόικας και της αντιπαράθεσης Βενιζέλου - Αβραμόπουλου

Τέλος στην εκλογολογία επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση - Σαμαράς προς Βενιζέλο: Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών - Επικοινωνία των δύο εταίρων... στη σκιά των πιέσεων της τρόικας και της αντιπαράθεσης Βενιζέλου - Αβραμόπουλου
(upd3)Τέλος στην εκλογολογία επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, παρά τις αντιπαραθέσεις που σημειώνονται στο εσωτερικό της, αλλά και στη σκιά των εντεινόμενων πιέσεων της τρόικας για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στην Ελλάδα.
"Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών", φέρεται να δήλωσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο εταίρων.
Κατά τις πληροφορίες, η επικοινωνία φέρεται να πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αντιπαράθεση - νωρίτερα στη Βουλή - μεταξύ του κ. Βενιζέλου με τον Δημ. Αβραμόπουλο.
Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε στον κ. Σαμαρά την κατηγορηματική αντίθεσή τουστην εκλογολογία.

Η αντιπαράθεση Βενιζέλου - Αβραμόπουλου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως "ο πρωθυπουργός και εγώ, ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έχουμε δώσει σαφείς και αυστηρές οδηγίες στους εμπλεκόμενους υπουργούς να δοθεί οριστική λύση και υπάρχει αδικαιολόγητη παράταση της εκκρεμότητας που είναι βλαπτική για τα συμφέροντα του δημοσίου".
«Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να τέμνουν καταστάσεις" υπογράμμισε παράλληλα, επικρίνοντας προγενέστερες δηλώσεις του «γαλάζιου» υπουργού.

Το τελευταίο του χαρτί απέναντι στις πιέσεις της Τρόικα για νέα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ το 2014 παίζει ο Σαμαράς - Η κυβέρνηση απειλεί τις Βρυξέλλες με πρόωρες εκλογές - Δεν θα αντέξει το βάρος επιπλέον λιτότητας

Στη γραμμή ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας επιμένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας το σχετικό μήνυμα στους δανειστές με κάθε τρόπο.
Μάλιστα το Μαξίμου δεν διστάζει να απειλήσει τις Βρυξέλλες ακόμη και με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, δια στόματος του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, αν η Τρόικα πιέσει για τη λήψη νέων μέτρων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Τρόικα, πρωτοστατούντος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μέσω του P. Thomsen, πιέζει ασφυκτικά  για νέα σκληρά μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2014 .
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζει πολύ καλά, ότι θα είναι πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ να αντέξει το βάρος νέων μέτρων, ενώ ήδη οι βουλευτές των δύο κομμάτων έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να τα υπερψηφίσουν.
Άλλωστε τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα. Ούτε και η κυβέρνηση θα προσθέταμε.
Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχαν την ευκαιρία κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον επικεφαλής του  Euro Working Group Τόμας Βίζερ, να καταστήσουν για άλλη μια φορά σαφές ότι η Ελλάδα έχει τελειώσει με την επιβολή οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων.
Χθες, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, λειτούργησε ως «αγγελιοφόρος» του Μεγάρου Μαξίμου, δηλώνοντας εάν η Τρόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές.
Είναι η πρώτη φορά που κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος αναφέρεται στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και η δήλωση αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία πρέπει να θεωρηθεί.
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει νέα οριζόντια μέτρα, υπενθυμίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2013 αναμένεται να είναι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια πλεονασματικός
Πάντως τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται διχασμένα για την τακτική απειλής με προσφυγή στις κάλπες.
Χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία αν και ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι έχει έλθει η ώρα για πολιτική διαπραγμάτευση, καθώς ο ελληνικός λαός «δεν μπορεί να αντέξει νέα μέτρα»,τάχθηκε κατά του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών, καθώς, όπως είπε, μία τέτοια λύση θα χειροτερέψει τα πράγματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης