Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Με τουριστικό οδηγό το ρίσκο, η Ευρωζώνη γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής επενδυτικός προορισμός! - Επενδύστε σε μετοχές και ομόλογα της περιφέρειας - Οι συστημικοί κίνδυνοι μειώνονται και οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς

Societe Generale: Με τουριστικό οδηγό το ρίσκο, η Ευρωζώνη γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής επενδυτικός προορισμός! - Επενδύστε σε μετοχές και ομόλογα της περιφέρειας - Οι συστημικοί κίνδυνοι μειώνονται και οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς
Σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ευρωζώνη διακρίνει η Societe Generale, αναγνωρίζοντας τη σταδιακή μεν, πραγματική δε, επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ευρωπαϊκή οικονομία.
"Οι εισροές κεφαλαίων αυξάνονται στην Ευρωζώνη", εκτιμά η γαλλική επενδυτική τράπεζα σε νέα 18σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Acceleration of flows towards the eurozone", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Kαλωσήρθατε ξανά στην Ευρωζώνη!", σημειώνει με νόημα η Societe Generale, κάνοντας λόγος για προσδοκίες εκροής επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 142 δισ. δολαρίων στα ευρωπαϊκά assets.
Όπως εξηγεί, με τουριστικό οδηγό το ρίσκο, η Ευρωζώνη γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής επενδυτικός προορισμός!
Κατά τη Societe Generale, η τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ευρωζώνη αφορά αφενός τις μετοχές και αφετέρου τα ομόλογα. Οι επενδυτές καλοβλέπουν με θετικό μάτι τόσο τις ευρωπαϊκές μετοχές, όσο και τα ευρωπαϊκά ομόλογα, υποστηρίζει.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, οι λόγοι για να στραφεί ένας επενδυτής προς την Ευρωζώνη αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Σε πρώτη φάση, αυτό που είναι πολύ σημαντικό και καθορίζει τις αποφάσεις των επενδυτών είναι η μείωση των συστημικών κινδύνων για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Όπως περιγράφει η γαλλική τράπεζα, οι οικονομικές ανισορροπίες στην Ευρωζώνη αντιμετωπίζονται ταχύτατα, ενώ ο συνδυασμός "λιγότερη λιτότητα - περισσότερες μεταρρυθμίσεις" αποδεικνύεται ιδανικός και αποτελεσματικός.
"Τώρα πλέον που οι γερμανικές εκλογές αποτελούν παρελθόν, η πρόοδος της Ευρωζώνης στην κατεύθυνση σύστασης της τραπεζικής ένωσης θα επιταχυνθεί, γεγονός που θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό ακόμη και τα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας", διαπιστώνει η Societe Generale.
"Χωρίς καμία πλέον αμφιβολία, γίνεται αντιληπτό πως η Ευρωζώνη αποτελεί μια άκρως ελκυστική εναλλακτική για επενδύσεις, κόντρα στις αναδυόμενες αγορές και στην αγορά των ΗΠΑ", καταλήγει η Societe Generale.

(Πρώτη ενημέρωση 08:09, 8 Οκτωβρίου 2013)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης