Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Στα προ κρίσης επίπεδα έχει φτάσει η προτίμηση των Aμερικανών fund managers για την Eυρωζώνη - Το 36% δηλώνει overweight για την Ευρώπη - Κερδίζουν έδαφος και οι βρετανικές μετοχές

Bank of America Merrill Lynch: Στα προ κρίσης επίπεδα έχει φτάσει η προτίμηση των Aμερικανών fund managers για την Eυρωζώνη - Το 36% δηλώνει overweight για την Ευρώπη - Κερδίζουν έδαφος και οι βρετανικές μετοχές
Στα προ κρίσης επίπεδα έχει φτάσει η προτίμηση των αμερικανών fund managers για την ευρωζώνη, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Bank of America/Merrill Lynch, στα οποία τονίζεται ότι η εισροή κεφαλαίων στη ζώνη του κοινού νομίσματος ενισχύθηκε από το sell off που υπήρξε στις αναδυόμενες αγορές, λόγω της αβεβαιότητας για τη μείωση της στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed.
Σύμφωνα με την έκθεση της Bank of America/Merrill Lynch, οι εισροές κεφαλαίων στην ευρωζώνη έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό τους από το Μάιο του 2007, αυτό το μήνα. Περίπου το 36% των managers είναι overweight στην Ευρώπη, πάνω από το διπλάσιο του 17% του Αυγούστου.
Η Bank of America/Merrill Lynch τονίζει ότι η αλλαγή του κλίματος προς την Ευρώπη ήταν άμεση, ενώ ο αναλυτής John Bilton, την αποδίδει στην πίστη των επενδυτών ότι η οικονομία της Ευρώπης είναι "ισχυρή". Ο Bilton αναμένει ότι παρά την ισχυρή επιστροφή κεφαλαίων στις μετοχές της ευρωζώνης το Σεπτέμβριο, οι αξίες παραμένουν πολύ ελκυστικές μεταξύ του ανεπτυγμένου κόσμου. Οι αναδυόμενες αγορές παρείχαν την καλύτερη αξία για τους επενδυτές για σχεδόν μια δεκαετία, ενώ το Σεπτέμβριο η έρευνα έδειξε ότι 36% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι οι μετοχές από τις χώρες αυτές ήταν οι φθηνότερες στον κόσμο. Παρ 'όλα αυτά, το κλίμα έναντι των αναδυόμενων αγορών παρέμεινε αρνητικό.
"Ακόμα κι αν οι φόβοι της Κίνας για μία ανώμαλη προσγείωση της οικονομίας έχουν αρθεί σε μεγάλο βαθμό, οι επενδυτές παραμένουν πιστά bearish στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών", ανέφερε ο Michael Hartnett, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Bank of America/Merrill Lynch. Το 18% των επενδυτών δήλωσε underweight στις αναδυόμενες αγορές, το χαμηλότερο από τον Νοέμβριο του 2001. Η έρευνα των 236 managers με 689 δισ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια, διαπίστωσε επίσης ότι η «μεγάλη στροφή » από ομόλογα σε μετοχές συνεχίστηκε και το Σεπτέμβριο.
Οι επενδυτές έχουν γυρίσει την πλάτη τους σε ομόλογα, τα οποία όμως εξακολουθούν να θεωρούνται "ασφαλές καταφύγιο", εν μέσω ενδείξεων οικονομικής ανάκαμψης τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, και των αυξανόμενων προσδοκιών για την πολιτική της Fed. Το χάσμα μεταξύ των εισροών προς τις μετοχές και τα ομόλογα ήταν στο μεγαλύτερο από το Φεβρουάριο του 2011, σύμφωνα με την Bank of America/Merrill Lynch. Bullish και στη Βρετανία ήταν οι διαχειριστές κεφαλαίων, ιδίως μετά τη δεδομένη την σειρά θετικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τη χώρα τον περασμένο μήνα. Το ποσοστό των overweight για τη Βρετανία έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών, στο 12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης