Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Χρ. Σταϊκούρας (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Mε έξοδο στις αγορές μπορεί να καλυφθεί τυχόν δημοσιονομικό κενό– Εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους

tags :
 Χρ. Σταϊκούρας (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Mε έξοδο στις αγορές μπορεί να καλυφθεί τυχόν δημοσιονομικό κενό– Εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους
«Ναι μεν αλλά» από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, όσον αφορά την επιβολή νέων μέτρων, καθώς από τη μία εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν από την άλλη, στην «υποθετική» περίπτωση που χρειαστούν νέα μέτρα αναγνωρίζει το «δύσκολο έργο των συναδέλφων» του και τη «δυνατότητα να ασκούν πλήρως τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους».
Σε συνέντευξη του στην  εφημερίδα Επενδυτής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θεωρεί εφικτό το στόχο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους, ενώ για την ελάφρυνση του χρέους, δηλώνει ότι είναι «η ώρα των εταίρων».
«Εμείς εφαρμόζουμε τα συμφωνηθέντα. Προσδοκούμε βάσιμα ότι στο τέλος του 2013 θα καταγράψουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ προωθούμε διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις. Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, πλησιάζει η "ώρα" των εταίρων μας. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την ελάφρυση του δημόσιου χρέους. Ο τρόπος μπορεί να βρεθεί. Θα τον συζητήσουμε» δηλώνει. Ερωτηθείς εάν βλέπει νέο δάνειο για την κάλυψη τυχόν δημοσιονομικού κενού ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει: «Το χρηματοδοτικό κενό, που ενδεχομένως μελλοντικά προκύψει, θα μπορούσε να καλυφθεί με διαφορετικούς τρόπους. Η χώρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως να εντάξει στο χρηματοδοτικό της προσανατολισμό την "επιστροφή στις αγορές". Πιστεύω ότι πέραν των διαχειριστικών προσπαθειών, δεν πρέπει να διαφεύγει από το οπτικό πεδίο η συνεχής αύξηση του κεφαλαίου της αξιοπιστίας της».
Τέλος κληθείς να σχολιάσει εάν θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μετά τα stress tests, o κ. Σταϊκούρας εκφράζει την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα "μαξιλάρι".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης