Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία αναμορφώνεται με την «Ατζέντα 2030», με αεροπορική δύναμη 200 σύγχρονων μαχητικών πλατφορμών

Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία αναμορφώνεται με την «Ατζέντα 2030», με αεροπορική δύναμη 200 σύγχρονων μαχητικών πλατφορμών
Στη Σχολή Ικάρων, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα
«Με την «Ατζέντα 2030» αναμορφώνουμε τα πάντα, σε μια ολιστική προσέγγιση, με μια τελικά αεροπορική δύναμη 200 σύγχρονων μαχητικών πλατφορμών που θα περιβάλλονται και θα κατευθύνουν εκατοντάδες μη επανδρωμένα οχήματα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Δένδιας, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή επίσημου εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Σχολή Ικάρων, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.
Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας.
dd4.png
«Η Πολεμική μας Αεροπορία,  είναι βασικός πυλώνας της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Συνιστά έναν από τους κύριους εγγυητές της κυριαρχίας μας, της δυνατότητας άσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της δυνατότητάς μας να υπάρχουμε αυτόβουλοι και αυτεξούσιοι» ανέφερε ο κ. Δένδιας.
«Παράλληλα, η καθημερινή προσφορά στην κοινωνία και στον πολίτη επιβεβαιώνει τον δεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων με την ελληνική κοινωνία» πρόσθεσε.
dd3.png
Εστιάζοντας στην «Ατζέντα 2030» ξεκαθάρισε ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία μας», η Πολεμική Αεροπορία θα έχει τη δυνατότητα «εναέριου ανεφοδιασμού με airtankers, με αναγεννημένο και ενισχυμένο το δυναμικό μας με αεριωθούμενα μεταγωγικά αεροσκάφη, με προσανατολισμό και στο διάστημα, με σειρά δορυφόρων και Διεύθυνση Διαστήματος». «Με Κέντρο Διακλαδικής Εκπαίδευσης Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, με δημιουργία ενιαίου Θόλου αντιαεροπορικής προστασίας, με πράγματα που η πατρίδα μας δεν είχε στη διάθεσή της στην προηγούμενη ιστορία της»., συμπλήρωσε.
«Συνολικά, με μια Αεροπορία ικανή που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών», είοε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας στο ένστολο και το πολιτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, εξέφρασε «τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη» του «για την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό, την καθημερινή προσήλωση στο καθήκον».
«Θέλω να ευχηθώ στην καθεμιά και στον καθένα από εσάς, και στις οικογένειες που σας στηρίζουν, υγεία, δύναμη, ευτυχία και κάθε καλό. Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία, χρόνια πολλά σε όλους. Ζήτω η Ελλάς!» κατέληξε ο κ. Δένδιας.
Στην τελετή επίσημου εορτασμού παρέστησαν ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Αθ. Μπούρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής Ν.Κακλαμάνη, οι Βουλευτές Β. Οικονόμου και Στ. Φωτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ν. Παπαευσταθίου, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Στ. Μακρή ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά, ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδ.Λυκουρέντζος, ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ. Μπαμπινιώτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Απόφοιτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ) Αντιπτέραρχος(Ι) ε.α. Γ. Γερούλης, άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι Συνδέσμων και άλλων Φορέων.
Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δ. Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ. Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελ. Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δ. Γρηγοριάδης, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων Υποπτέραρχος(Ι) Ιω. Καραμάνης, Επίτιμοι Αρχηγοί, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, σπουδαστές της Σχολής Ικάρων και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης