Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην άσκηση «Trojan Footprint-24» ο Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού των Ειδικών Δυνάμεων

Στην άσκηση «Trojan Footprint-24» ο Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού των Ειδικών Δυνάμεων
Στην Άσκηση συμμετέχουν επίσης προσωπικό και μέσα από Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία και Μαυροβούνιο
Στο Λευκαντί Εύβοιας βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 11/3 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Νίκος Δένδιας, για να παρακολουθήσει τη Media Day της Άσκησης Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «TROJAN FOOTPRINT (TFP) – 24», συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη.
Η «TROJAN FOOTPRINT (TFP) – 24», λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο διεξαγωγής της Άσκησης του NATO «STEADFAST DEFENDER – 24», σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.
Στην Άσκηση συμμετέχουν επίσης προσωπικό και μέσα από Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία και Μαυροβούνιο.
Τη δραστηριότητα παρακολούθησαν επίσης, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) Αντιστράτηγος Πρ. Μαυραγάνης, καθώς και ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Σπ. Κογιάννης.
Ο κ. Δένδιας, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στη Media Day της «TROJAN FOOTPRINT (TFP) – 24», ανέφερε πως «είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε το εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού απόψε των δικών μας Ειδικών Δυνάμεων, των γυναικών και των ανδρών, αλλά και των Ειδικών Δυνάμεων των φίλων χωρών που βρέθηκαν εδώ στην Ελλάδα και εκπαιδεύτηκαν μαζί μας, για μια συνεργασία που είναι αμοιβαία επωφελής. Που στοχεύει στην εξασφάλιση της ασφάλειας, της σταθερότητας, της ευημερίας των κρατών και των λαών μας, σε έναν πολύπλοκο, επικίνδυνο και ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο.
Όπως ξέρετε, πριν από λίγες ώρες ήμουν μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Χούπη και Αρχηγό του Ναυτικού Αντιναύαρχο Κατάρα, στον Κόλπο του Άντεν, κάτω από την Ερυθρά Θάλασσα, στην ελληνική φρεγάτα ΥΔΡΑ που επιχειρεί εκεί για να προστατεύσει τη ναυσιπλοΐα.
Αυτό που είναι ο στόχος όλων μας, είναι να διασφαλίσουμε συνθήκες ειρήνης και ανάπτυξης στις κοινωνίες μας και επίσης να κάνουμε ξεκάθαρο ότι οποιασδήποτε απόπειρα ρεβανσισμού δεν μπορεί να έχει έδαφος στον 21ο αιώνα.
Θα ήθελα να σας δηλώσω την περηφάνεια μου για το επίπεδό σας, τις ευχαριστίες μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια».
d1_20.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης