Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παρθενική πτήση για το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς ΚΑΑΝ

Παρθενική πτήση για το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς ΚΑΑΝ
Πρόκειται για αεροσκάφος τεχνολογίας Stealth χαμηλής ορατότητας που σχεδίασε η Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία με υπεργολάβο τη βρετανική BAE Systems

Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς ΚΑΑΝ.
Το πρωτότυπο του μαχητικού απογειώθηκε σήμερα 21/2 το πρωί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μούρτεντ της Άγκυρας. Σχεδιάζεται να ενταχθεί στο δυναμικό της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το 2028.
Πρόκειται για αεροσκάφος τεχνολογίας Stealth χαμηλής ορατότητας που σχεδίασε η Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία με υπεργολάβο τη βρετανική BAE Systems, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα των F-35.

Την ίδια ώρα, ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη φέρεται να δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί στην κατασκευή του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς. Σύμφωνα με την εφημερίδα ευρωασιατικού προσανατολισμού Aydinlik, ερωτηθείς σχετικά, ο Αντρέι Μπουράβοφ απάντησε:
"Ενδιαφερόμαστε επίσης για την ανάπτυξη στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας σε αυτό το θέμα. Οι σχετικές εταιρείες και μονάδες μας έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν".​​​​​​

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης