Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να απειλείται η Ελλάδα με αμερικανικά οπλικά συστήματα

Δένδιας: Δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να απειλείται η Ελλάδα με αμερικανικά οπλικά συστήματα
Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις για το κόστος των F-35 είναι σε αρχικό στάδιο
Σχετικά Άρθρα
Μήνυμα προς τις ΗΠΑ όσον αφορά τις τουρκικές δεσμεύσεις σχετικά με τα αμερικανικά F-16 απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Ειδικότερα, επεσήμανε -μιλώντας στο Real FM- πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να κρίνουν αν η μεταφορά πολεμικού υλικού στην Τουρκία, με αφορμή την πώληση των F-16 Viper, εξυπηρετεί αφενός τα αμερικανικά και αφετέρου τα νατοϊκά συμφέροντα. Μάλιστα, διαμήνυσε πως δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να απειλείται η Ελλάδα με αμερικανικά οπλικά συστήματα και πως θα ήταν σοφό για τις ΗΠΑ να υπάρχουν όροι που θα αναγκάζουν την Τουρκία στην λήψη ορθών αποφάσεων για την χρήση των αμερικανικής κατασκευής οπλικών συστημάτων και εξοπλισμών για να μην χρησιμοποιούνται κατά συμμάχων (δηλαδή την Ελλάδα) εντός πλαισίου NATO.
Αναφερόμενος στην επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Antony Blinken, και το τελικό κόστος της προμήθειας των F-35, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι είμαστε ακόμα «σε απολύτως αρχική βάση» και ξεκαθάρισε πως ο αριθμός, η διαμόρφωση και τα οπλικά συστήματα που θα πάρουμε είναι αρμοδιότητα αρχικά του ΓΕΑ, μετά του ΓΕΕΘΑ και στο τέλος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ που θα εισηγηθεί τις προτάσεις στο ΚΥΣΕΑ.
Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι θα αποκτήσουμε τα F-35 επί της βάσης του στρατηγικού δόγματος της χώρας που είναι η αποτροπή ενώ διέψευσε τις αναφορές για το τελικό κόστος προμήθειας, αφού οι διαπραγματεύσεις είναι σε αρχικό στάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης