Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Zelensky: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για τη στάση υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας - Να αποδεσμευτούν άμεσα τα 50 δισ. ευρώ της ΕΕ

Zelensky: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για τη στάση υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας - Να αποδεσμευτούν άμεσα τα 50 δισ. ευρώ της ΕΕ
Ο Zelensky απήυθυνε μύνημα προς την ελληνική διπλωματία για τη συμμετοχή της στη «Σύνοδο Κορυφής για την Παγκόσμια Ειρήνη»
Σχετικά Άρθρα
Την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαίωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky, δηλώνοντας ευγνώμων για την ελληνική στάση υπέρ της ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης, ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη της συμμετοχή στην 4η συνάντηση συμβούλων στο Davos, προσκαλώντας παράλληλα, την ελληνική διπλωματία να συμμετάσχει στη διοργάνωση της «Συνόδου Κορυφής για την Παγκόσμια Ειρήνη».
Απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Volodymyr Zelensky, δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της έγκαιρης αποδέσμευσης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ εκ μέρους της ΕΕ, επισημάινοντας πως θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα για άλλους διεθνείς εταίρους.
Σημειωτέον ότι νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις επί του εδάφους, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
Ο Zelensky εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη της Ελλάδας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Volodymyr Zelensky:


«Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για να συντονίσουμε τις κοινές διεθνείς προσπάθειες.
Συζητήσαμε τις προετοιμασίες για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής Ουκρανίας-Βαλκανίων.
Ευχαριστώ επίσης την Ελλάδα για τη συμμετοχή στην 4η συνάντηση συμβούλων στο Davos και τους προσκάλεσα να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής για την Παγκόσμια Ειρήνη.
Στο πλαίσιο της συζήτησης για την πορεία των εχθροπραξιών, περιέγραψα τις τρέχουσες αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, ιδίως όσον αφορά την αεράμυνα και το πυροβολικό.
Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την υποστήριξη της ένταξής μας στην ΕΕ.
Τόνισα επίσης τη σημασία της έγκαιρης αποδέσμευσης της ευρωπαϊκής βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα για άλλους διεθνείς εταίρους.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης