Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην Κέρκυρα ο Δένδιας: Απαιτείται συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία

Στην Κέρκυρα ο Δένδιας: Απαιτείται συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία
Τι δήλωσε ο Ν. Δένδιας
«Η Ελλάδα έχει μια διακριτή και δυναμική παρουσία στη διεθνή σκηνή και ιδιαίτερα, στην ευρύτερη περιοχή μας. Και έχει αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας, από την Κέρκυρα, που είναι και τόπος καταγωγής του.
Ο κ. Δένδιας βρέθηκε στην Κέρκυρα εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του νησιού 'Αγιο Σπυρίδωνα.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε ότι «στην εποχή που ζούμε οι προκλήσεις της ασφάλειας εξελίσσονται. Όμως η πατρίδα μας, η Ελλάδα έχει μια διακριτή και δυναμική παρουσία στη διεθνή σκηνή και ιδιαίτερα, στην ευρύτερη περιοχή μας. Και έχει αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας. Αυτό άλλωστε επιβάλλει και το καθήκον μας απέναντι στο διεθνές δίκαιο και τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και το εθνικό μας συμφέρον. Μάλιστα, θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στα Διαπόντια Νησιά μας ,όπου επισκέφτηκα πριν λίγες μέρες ,εκεί υπάρχει στρατιωτικό μας φυλάκιο, γιατί τα νησιά αυτά, έχουν ιδιαίτερη γεωπολιτική βαρύτητα και η μεγάλη σημασία τους, αναδείχθηκε με την συμφωνία για την επέκταση Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και της Ιταλίας, την οποία είχα την τιμή να υπογράψω.
Καταλήγοντας σήμερα, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα θέλω να πω, για μας τους Έλληνες απαιτείται συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία.
Απαιτείται να συνεργαστούμε όλοι μαζί, για ένα κοινό, ασφαλές μέλλον, ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας. Να εμπνευστούμε από τις αρετές που στην επίγεια ζωή του εξέφρασε ο 'Αγιος Σπυρίδωνας την μνήμη του οποίοι γιορτάζουμε σήμερα. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους».
« Με ιδιαίτερο σεβασμό και θρησκευτική ευλάβεια εορτάζουμε σήμερα την μνήμη του Αγιού Σπυρίδωνα εδώ όπου βρίσκεται το σκήνωμα του στην Κέρκυρα. Στέλνω τις πιο θερμές και από καρδίας ευχές μου, σε όλους τους κατοίκους του νησιού, των Διαπόντιων Νησιών και των Παξών. Και πιο ιδιαίτερα σε αυτές και σε αυτούς που σήμερα γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή», κατέληξε ο κ. Δένδιας.
den1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης