Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πώς εισέβαλαν τα εβραϊκά συμφέροντα στα Κατεχόμενα της Κύπρου

Πώς εισέβαλαν τα εβραϊκά συμφέροντα στα Κατεχόμενα της Κύπρου
Oι Εβραίοι έχουν ιδρύσει 2.000 εταιρείες σε κάθε τομέα στα κατεχόμενα
Συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις στον τουρκικό και τ/κ Τύπο για την πώληση περιουσιών στα κατεχόμενα σε αλλοδαπούς.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα αναδημοσιεύει σήμερα είδηση από την τουρκική Σαμπάχ, πως «σε χιλιάδες Εβραίους από το Ιράν, την Αγγλία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία και το Ισραήλ» και «πουλήθηκαν τεράστιες εκτάσεις στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου».
Υπάρχουν 35.000 Εβραίοι σε ένα πληθυσμό 380.000 στο ψευδοκράτος, σημειώνει η Σαμπάχ και υποστηρίζει ότι οι Εβραίοι έχουν ιδρύσει 2.000 εταιρείες σε κάθε τομέα στα κατεχόμενα.
Μάλιστα καταδεικνύοντας ως πηγή τον δημοσιογράφο Sabahattin İsmail, πρώην σύμβουλο του Rauf Denktaş, γράφει ότι η κατασκευαστική εταιρεία Evergreen, του Amicam Marhoon, ο οποίος απεβίωσε, έχει αγοράσει και ανοικοδομήσει παραθαλάσσια στον κόλπο της Μόρφου στα Καζιβερά, και ανατολικά της Κερύνειας στον Άγιο Αμβρόσιο.
Η Σαμπάχ προβάλλει τους ισχυρισμούς του Sabahattin İsmail για τη μαρίνα «Karpaz-Gate» ότι είναι η μεγαλύτερη σιωνιστική επένδυση στηο ψευδοκράτος, καθώς αυτή τη στιγμή συνεχίζει η ανοικοδόμηση 3 έργων πέριξ της μαρίνας.
«Η κατασκευαστική εταιρεία Cesar-Dominica του Simon Aykut και του γιού του Afik Aykut, πολιτών της Τουρκικής Δημοκρατίας και της τδβκ αγοράζει τεμάχια και χτίζει τεράστιες αναπτύξεις ανατολικά της Κερύνειας στην παραλία της Ακανθούς και στα παράλια της Καρπασίας που βλέπουν προς το Ισραήλ», αναφέρεται.

Σταρ Κίπρις

Η διαδικτυακή Σταρ Κίπρις γράφει σήμερα ότι 15.000 σπίτια είναι υπό κατασκευή στον κατεχόμενο Άγιο Αμβρόσιο, τον οποίο χαρακτηρίζει ως το μαλακό υπογάστριο της κατασκευαστικής βιομηχανίας στα κατεχόμενα.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, προστίθεται ότι, οι πωλήσεις σταμάτησαν τόσο πολύ που οι εργολάβοι αύξησαν τα ποσοστά προμήθειας στο 35% για να πουλήσουν τα σπίτια.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πριν από περίπου 5 μήνες, είχε δημοσιεύσει πρωτοσέλιδα τις προειδοποιήσεις του εκδότη της Ali Osman Safa, ενός εκ των ατόμων που γνωρίζουν καταστάσεις και πράγματα στη βιομηχανία ακινήτων, ο οποίος είχε πει ότι «η κρίση στην αγορά ακινήτων είναι προ των πυλών».
Παρά τις προειδοποιήσεις, σημειώνει, δεν λήφθηκαν μέτρα.
Γράφει επίσης πως οι εργολάβοι που κατασκευάζουν οικοδομές και στην περιοχή Long beach στο κατεχόμενο Τρίκωμο αντιμετωπίζουν προβλήματα και ορισμένες εταιρείες ανέβαλαν τα έργα τους.
«Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση ενώ συμβαίνουν όλα αυτά; Αντί να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, η κυβέρνηση δεν πρέπει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να λάβει μέτρα για την πρόληψη της κρίσης το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να αναζητήσουμε μια διέξοδο από αυτήν την κρίση με συνάντηση όλων των πλευρών του ζητήματος και επιτυγχάνοντας συναίνεση γύρω από την κοινή λογική».
Διαφορετικά, θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές στον κατασκευαστικό κλάδο, καταλήγει η Σταρ Κίπρις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης