Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Φλώρου με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα - Τι βρέθηκε στο επίκεντρο, τι ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Συνάντηση Φλώρου με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα - Τι βρέθηκε στο επίκεντρο, τι ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην προοπτική ενίσχυσης των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών με την από κοινού διεξαγωγή συνεκπαιδεύσεων
Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία και στο Ισραήλ, καθώς και στις εστίες αστάθειας στην Συρία, στην Λιβύη, στον Λίβανο, στο Βόρειο Κόσοβο και στην περιοχή του Σαχέλ, με τις συνεπαγόμενες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο γραφείο του με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Alison Duncan.
Η συνάντησή τους χθες (1/12), ήταν η δεύτερη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την προηγούμενη να λαμβάνει χώρα προ ημερών στην εκδήλωση για την επέτειο 20 χρόνων λειτουργίας της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ).
Επιπλέον, συζητήθηκε η διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα ανταλλαγής τεχνογνωσίας, όπως επίσης και η συμμετοχή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας σε εκπαιδεύσεις που διεξάγονται από συμμαχικές δομές που λειτουργούν στην χώρα μας, ενώ αναφέρθηκαν και στην φιλοξενία παιδιών και συνοδών Ομοσπονδιών – Ενώσεων της Ελληνικής ομογένειας σε υποδομές των ΕΔ, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων στην Ελλάδα.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην ραγδαία μεταβολή του περιβάλλοντος ασφάλειας μετά από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας την συνεισφορά της χώρας μας με ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια σε αυτήν, επισημαίνοντας την αστάθεια και τους κινδύνους που επιφέρουν οι πάσης φύσεως κι από όπου κι αν προέρχονται αναθεωρητισμοί.
Τόνισε επίσης την συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στην ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας της Ελλάδας ως πυλώνος σταθερότητος και ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, δίνοντας έμφαση στην στενή στρατιωτική σχέση με τις περισσότερες Αραβικές χώρες και το Ισραήλ, καθώς και με την Γαλλία και τις Η.Π.Α.
Ακόμη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις στο Ισραήλ. Στην βάση αυτή, υπογράμμισε την θετική ανταπόκριση της Χώρας μας στα αιτήματα πολλών Χωρών, μεταξύ των οποίων και η Αυστραλία, για φιλοξενία αεροπορικών μέσων και προσωπικού με σκοπό την συνδρομή σε επιχειρήσεις εκκένωσης υπηκόων τους από την Μέση Ανατολή.
Σε διμερές επίπεδο, αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς της Ελλάδας με την Αυστραλία για την ενίσχυση των οποίων η Ελληνική διασπορά έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο πέρασμα των δεκαετιών, και επισήμανε τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των δύο λαών, που μοιράζονται τις ίδιες αρχές και το ίδιο όραμα για την ειρήνη και ασφάλεια σε όλο τον κόσμο, με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες καλής γειτονίας.
Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην προοπτική ενίσχυσης των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών παρά την μεγάλη μεταξύ τους γεωγραφική τους απόσταση, με την από κοινού διεξαγωγή συνεκπαιδεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης