Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απάντηση Μπελέρη σε Rama μέσα από τη φυλακή: Οι παρεμβάσεις του παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας

Απάντηση Μπελέρη σε Rama μέσα από τη φυλακή: Οι παρεμβάσεις του παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας
Στις 4 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η αίτηση του κ. Μπελέρη για να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας ακόμη κι αν αυτό γίνει μέσα από τις φυλακές
Σχετικά Άρθρα
Ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού της Αλβανίας Edi Rama και του  Έλληνα ομογενή δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη άνοιξε με αφετηρία συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στην αλβανική τηλεόραση στην οποία ουσιαστικά προκατέλαβε την απόφαση του δικαστηρίου, δηλώνοντας ότι «ο δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη επ’ αυτοφόρω για την εξαγορά ψήφων». 
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος με σημερινή ανάρτησή του στο Facebook καταδίκασε την στάση του Rama.
«Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama, για δέκατη φορά τους τελευταίους επτά μήνες, ασκεί αλβανική δικαιοσύνη με πολιτικές παρεμβάσεις.
Ψευδώς, αναφέρει ότι συνελήφθην με σημαία για εξαγορά ψήφων.
Το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει ακόμα τις πραγματικές συνθήκες της σύλληψής μου, ενώ εγώ ο ίδιος έχω υποβάλει καταγγελία στο δικαστήριο σχετικά με την κατάφωρη σύλληψη, η οποία δεν έχει ακόμη εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Rama καθοδηγεί τους κριτές και δηλώνει ότι έχει βρεθεί σε συνθήκες σημαίας!
Αναρωτιέμαι αν έχει δει ή όχι το βίντεο της σύλληψής μου, που τράβηξε τυχαία μια κάμερα εστιατορίου στον περίπατο στη Χειμάρα;
Είδατε ότι μιλούσα με τον δικηγόρο και τον ξάδερφό μου;
Η παρέμβαση του κυρίου Rama αποτελεί παραβίαση του τεκμήριου αθωότητας, όπως ορίζεται ξεκάθαρα στο άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δώστε του να καταλάβει ότι μέχρι αποδείξεως του εναντίον ή όχι, θεωρούμαι αθώος.
Αυτή τη φορά, ο Edi Rama δεν διστάζει να παρέμβει στο θέμα του όρκου μου, το οποίο αναμένεται να επανεξεταστεί. Δηλώνει κυριολεκτικά, αναφερόμενος στο πρόσωπο μου: «Δεν μπορεί να ορκιστεί, καθώς ο νόμος μας είναι πολύ ξεκάθαρος για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτελείται ο όρκος.
Μέχρι στιγμής υπερισχύει το ότι είναι η δικαιοσύνη που θα αποφασίσει και ότι ο ίδιος δεν θέλει να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου. Όπως βλέπετε τώρα ότι η ακρόαση σχετικά με την επανεξέταση του αιτήματός μου για ένορκη κατάθεση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2023 αλλάζοντας τακτική. Διατάζει τους δικαστές να επανεξετάσουν τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες δίνεται ο όρκος και να προδικάσουν την απόφασή τους. Με αυτόν τον τρόπο, αναγκάζει το δικαστήριο να με σταματήσει να βρίζω.
Ας δείξει αυτοσυγκράτηση, όπως αρμόζει στη θέση που κατέχει. Τελικά είναι πρωθυπουργός! Αφήστε τον να ενεργήσει όπως είναι!», έγραψε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας , Φρέντη Μπελέρης.
Να σημειωθεί ότι στις 4 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η αίτηση του κ. Μπελέρη για να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας ακόμη κι αν αυτό γίνει μέσα από τις φυλακές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης