Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τσούνης (πρέσβης ΗΠΑ): Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας - Είναι αξιόπιστος σύμμαχος

Τσούνης (πρέσβης ΗΠΑ): Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας - Είναι αξιόπιστος σύμμαχος
O Αμερικανός πρέσβης παρατήρησε πως η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι μια αξιόπιστη χώρα και η αμερικανική κυβέρνηση κατανοεί πολύ καλά πόσο ειλικρινής και αξιόπιστος σύμμαχος είναι, έστειλε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Γιώργος Τσούνης, μιλώντας στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών: "Η Ελλάδα μετά VII: Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα".
Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης παρατήρησε πως η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και προσέθεσε ότι είναι μια χώρα με αξίες.
Παράλληλα, επισήμανε πως όταν ο κόσμος ήταν στο χείλος του φασισμού, τότε η Ελλάδα μπόρεσε να καταγάγει την πρώτη νίκη των Συμμάχων εναντίον του Άξονα και έδωσε στον κόσμο ελπίδα και σημείωσε:
"Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δαμασκηνός έγραψε την πρώτη επιστολή στο Χίτλερ διαμαρτυρόμενος για τη δίωξη των Ελλήνων εβραίων, γιατί η ελληνική Εκκλησία δεν έκανε κανένα διαχωρισμό μεταξύ θρησκευόμενων ή μη.
Σκεφτείτε το θάρρος του Αρχιεπισκόπου να κάνει κάτι τέτοιο".
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Τσούνης δήλωσε πως είναι πολύ υπερήφανος που είναι πρέσβης στην Ελλάδα.
Περαιτέρω, αναφερθείς στη Μέση Ανατολή, είπε πως κάθε ζωή μετράει, είτε προέρχεται από την Παλαιστίνη, είτε από το Ισραήλ, ή οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη ζωή και υπογράμμισε την ανάγκη ανθρωπιάς. Επίσης, έμφαση έδωσε στο πολίτευμα της Δημοκρατίας, το ήθος, τις αξίες και τις αρχές που γεννήθηκαν στην αρχαία Αθήνα και μεταλαμπαδεύτηκαν στις ΗΠΑ.
Τέλος, ο Αμερικανός πρέσβης προέταξε την ανάγκη προάσπισης της Δημοκρατίας, της ισονομίας, της μείωσης των εισοδηματικών ανισοτήτων, της ισότητας των φύλων και της συμπερίληψης. "Οι ευκαιρίες, οι ελευθερίες πρέπει να υπάρχουν για όλους" τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης