Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

State Department: Δέσμευση για εμβάθυνση της διμερούς σχέσης μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας

State Department: Δέσμευση για εμβάθυνση της διμερούς σχέσης μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας
Το σχόλιο για τη συνομιλία Blinken - Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα
Τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την προώθηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του State Department, ο Antony Blinken υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της ελληνικής άμυνας και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη βοήθεια που παρέχει η χώρα μας προς την Ουκρανία.
Η ανακοίνωση:
«Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken συνομίλησε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός και ο πρωθυπουργός υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους για εμβάθυνση της διμερούς σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, καθώς και την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της άμυνας της Ελλάδας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός συζήτησε τη συνεχιζόμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και επιβεβαίωσε τη σημασία της αντιμετώπισης του ανθρωπιστικού πόνου στη Γάζα. Ο υπουργός επανέλαβε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Οι δυο τους μίλησαν για τους κοινούς τους στόχους για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τη συνεχιζόμενη βοήθεια της Ελλάδας στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης