Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κυπριακό: Tatar και τουρκοκύπριοι δεν απαντούν στο αίτημα του ΟΗΕ για διορισμό ειδικού απεσταλμένου

Κυπριακό: Tatar και τουρκοκύπριοι δεν απαντούν στο αίτημα του ΟΗΕ για διορισμό ειδικού απεσταλμένου
O Τούρκος ΥΠΕΞ, Hakan Fidan, δεν έφερε ένσταση για τον διορισμό απεσταλμένου των ΗΕ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Α. Guterres
Ουδεμία απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής από τον επικεφαλής του ψευδοκράτους Ersin Tatar προς τον ΓΓ των ΗΕ, Antonio Guterres, σε σχέση με το θέμα του διορισμού απεσταλμένου του για το Κυπριακό, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου.
Ο Tatar, είχε συναντηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και του ανέφερε πως θα επανερχόταν για την απάντηση του στο θέμα του διορισμού απεσταλμένου εντός των επομένων ημερών, αφού διαβουλευόταν με την Τουρκία, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει δώσει την απάντησή του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρξαν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Hakan Fidan, δεν έφερε ένσταση για τον διορισμό απεσταλμένου των ΗΕ κατά τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του διεθνούς οργανισμού, επίσης το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.
Η Λευκωσία εδώ και καιρό επαναλαμβάνει τη βούληση και την ετοιμότητά της για διορισμό απεσταλμένου για το Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν σε μια προσπάθεια για προετοιμασία του εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών.
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε την Κυριακή στο διάγγελμά του για την επέτειο της ανακήρυξης της κυπριακής ανεξαρτησίας πως αναμένει ότι η εκφρασθείσα ετοιμότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για διορισμό απεσταλμένου που θα διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, θα γίνει πράξη, με την αποδοχή της πρότασης και από μέρους της τουρκικής πλευράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης