Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Για την Ελλάδα των Belharra, των Rafale και των Viper η Κύπρος δεν κείται μακράν

Δένδιας: Για την Ελλάδα των Belharra, των Rafale και των Viper η Κύπρος δεν κείται μακράν
Στην Κύπρο ο Ν. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κ. Φλώρο
Σχετικά Άρθρα
«Η διασφάλιση ότι η Κύπρος θα παραμείνει φάρος σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί διαρκή μας επιδίωξη. Η Ελλάδα, η ελληνική δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη των Κύπριων αδελφών μας σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.
Θέλω να πω εδώ από την Λευκωσία ότι για την Ελλάδα των “Belharra”, των “Rafale” και των “Viper” η Κύπρος δεν κείται μακράν», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας.
Ο κ. Δένδιας , συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κ. Φλώρο, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 1/10 την Κύπρο, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 63ης επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ. Δένδιας μετέβη κατ’ αρχάς στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, όπου κατέθεσε στέφανο στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.
Επίσης, παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση, στο Μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης στο Πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την οποία κατέθεσε στέφανο. Στέφανο κατέθεσε επίσης στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Συνάντηση με Γεωργάλλα

Ακολούθως ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Μ. Γεωργάλλα, με τον οποίο συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου καθώς και για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κ. Φλώρου, του πρέσβη της Ελλάδας κ. Ιω. Παπαμελετίου και του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Γ. Τσιτσικώστα.

Στη Στρατιωτική Παρέλαση

Στη συνέχεια παρακολούθησε τη Στρατιωτική Παρέλαση στη Λευκωσία, μετά το πέρας της οποίας ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «σήμερα τιμάμε την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου.
Επαναφέρουμε στη μνήμη μας τις θυσίες του Κυπριακού Ελληνισμού, τις θυσίες που οδήγησαν στην ανεξάρτητη, ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία.
Η διασφάλιση ότι η Κύπρος θα παραμείνει φάρος σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί διαρκή μας επιδίωξη.
Η Ελλάδα, η ελληνική δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη των Κύπριων αδελφών μας σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.
Θέλω να πω εδώ από την Λευκωσία ότι για την Ελλάδα των “Belharra”, των “Rafale” και των “Viper” η Κύπρος δεν κείται μακράν.
Η πραγματική ανεξαρτησία, κυρίες και κύριοι, είναι μια συνεχής δέσμευση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των προσδοκιών του έθνους, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού των συνόρων, και των συνθηκών του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας.
Η Κύπρος και η Ελλάδα μοιράζονται αυτή τη δέσμευση. Μοιράζονται την δέσμευση για την προσπάθεια της επανένωσης της Μεγαλονήσου. Μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα λαμπρό, πιο ειρηνικό, πιο σταθερό μέλλον σε ολόκληρη την περιοχή. Προσηλωμένοι και συνοδοιπόροι σε αυτήν την δέσμευση με όλες τις χώρες της περιοχής, χωρίς αποκλεισμούς, υπό μία όμως κορυφαία και βασική προϋπόθεση: Ότι όλες οι χώρες που συμπορεύονται μαζί μας είναι διατεθειμένες να συνυπογράψουν τις αρχές τις οποίες ανέφερα παραπάνω, ιδιαίτερα μάλιστα τον σεβασμό των συνόρων, των συνθηκών του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας».
dendias1_1.JPG
Τέλος ο κ. Δένδιας παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσε επί τη ευκαιρία της Επετείου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης