Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διευκρινίσεις ΓΕΕΘΑ: Δεν υπήρχε άλλος τρόπος διασταύρωσης της πληροφόρησης, πλην της ενημέρωσης από τις αρχές της Λιβύης

Διευκρινίσεις ΓΕΕΘΑ: Δεν υπήρχε άλλος τρόπος διασταύρωσης της πληροφόρησης, πλην της ενημέρωσης από τις αρχές της Λιβύης
Τι αναφέρει το ΓΕΕΘΑ
Σχετικά Άρθρα
Διευκρινίσεις για την τραγωδία με τους 5 νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη και το θέμα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, έδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, «η αρχική πληροφόρηση βασιζόταν στην ενημέρωση που παρείχαν οι αρχές της Λιβύης προς τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, στην οποία αναφερόταν κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχαν θύματα μεταξύ των μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Είναι ευνόητο ότι στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν επί του πεδίου δεν υπήρχε άλλος τρόπος διασταύρωσης της σχετικής πληροφόρησης, πλην της ενημέρωσης από τις αρχές της Λιβύης διά της διπλωματικής οδού, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε στην περιοχή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχε μαζί της η ελληνική αποστολή καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των οχημάτων.
Αργότερα, οι αρχές της Λιβύης, διά του Υπουργείου Υγείας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της ελληνικής πλευράς, προχώρησαν σε ανακοίνωση στην οποία συμπεριλαμβάνονταν μέλη της ελληνικής αποστολής στα θύματα.
Λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικό ευαίσθητο ζήτημα της πληροφόρησης των οικογενειών των θυμάτων, το ΓΕΕΘΑ όφειλε επίσης να αναμένει μετά τη νεότερη ενημέρωση από τη Λιβύη και πριν εκδοθεί διορθωτική ανακοίνωση, να ειδοποιηθούν προηγουμένως οι συγγενείς τους από τις στρατιωτικές αρχές και να μην πληροφορηθούν τη θλιβερή είδηση από τα ΜΜΕ. Ευθύς ως ολοκληρώθηκε η σχετική ενημέρωση, εκδόθηκε η νέα ανακοίνωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης