Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κύπρος: Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev αναγνώρισε και «σήκωσε» την σημαία του ψευδοκράτους στο Μπακού

Κύπρος: Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev αναγνώρισε και «σήκωσε» την σημαία του ψευδοκράτους στο Μπακού
Ο τουρκοκύπριος αρχηγός Ersin Tatar έσπευσε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Aliyev για αυτή την «αναγνώριση»
«Η σημαία της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" πρέπει και θα κυματίζει σε εκδηλώσεις στο Αζερμπαϊτζάν», ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Ilham Aliyev, σε μία διεθνή συνάντηση για τη διαχείριση καταστροφών και έκτακτης ανάγκης του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (OTK), στην οποία παρευρέθηκε και ο «υπουργός εσωτερικών» του ψευδοκράτους.
Από την πλευρά του ο τουρκοκύπριος αρχηγός Ersin Tatar έσπευσε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Aliyev για αυτή την «αναγνώριση».
Αναφέροντας ότι στην εκδήλωση παρέστη και ο «εκπρόσωπος της Τουρκικής Δημοκρατιάς της Βόρειας Κύπρου», ο Aliyev επεσήμανε: «Θα ήθελα να χαιρετίσω ιδιαίτερα τους Τουρκοκύπριους αδελφούς και αδελφές μας. Ο 'υπουργός' βρίσκεται εδώ ως παρατηρητής, αλλά ταυτόχρονα με τη σημαία της 'χώρας' του. Στην εκδήλωσή μας, βέβαια, πρέπει και θα κυματίζει η σημαία της 'τδβκ'. Το Αζερμπαϊτζάν ήταν πάντα στο πλευρό των αδελφών μας που είναι ενωμένοι στον τουρκικό κόσμο και η εκλογή της 'τδβκ' ως παρατηρητή στην τελευταία σύνοδο κορυφής είναι εξαιρετικά ευχάριστη. Με την ευκαιρία αυτή, συγχαίρω ειλικρινά όλους τους Τούρκους αδελφούς και αδελφές μας».
«Χάρηκα που ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε στη συνάντηση του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού ότι η σημαία της 'τδβκ' θα κυματίζει στην εκδήλωση στο Αζερμπαϊτζάν» ήταν η γραπτή απάντηση του Tatar, με τους τουρκοκύπριους να υποδέχονται την άρση της σημαίας τους στο Μπακού με ενθουσιασμό.
Επιπλέον, ο Αζέρος Πρόεδρος εξέφρασε την άποψη πως το το ψευδοκράτος είναι ένα τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Είναι η μεγαλύτερη ευχή μου ότι η ενότητα της καρδιάς, των αξιών και των σχέσεών μας με το Αζερμπαϊτζάν ως αναπόσπαστο μέρος του ίδιου έθνους θα αυξηθεί σταδιακά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Αλίγιεφ για τις δηλώσεις του και ελπίζω ότι η αδελφοσύνη και η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για πάντα» απάντησε με νόημα ο Tatar.
Σε παρόμοιο μήκος κύματος με την αντίδραση του Tatar, και αυτή του επικεφαλής της τουρκοκυπριακής διπλωματίας Tahsin Ertuğruloğlu που προέβη σε γραπτή δήλωση με ευχαιστίες προς το Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης