Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κυπριακό: Ο Erdogan κατηγόρησε τη Βρετανία ότι προσπαθεί του βάλει «τρικλοποδιές» - Yeni Safak: Συζήτησε για την Κύπρο με τον Putin

Κυπριακό: Ο Erdogan κατηγόρησε τη Βρετανία ότι προσπαθεί του βάλει «τρικλοποδιές» - Yeni Safak: Συζήτησε για την Κύπρο με τον Putin
H Yeni Şafak αποκάλυψε χθες ότι ο Erdogan συζήτησε για το Κυπριακό με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin
«Οι Βρετανοί προσπαθούν να μας βάλουν τρικλοποδιά στην Κύπρο» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, Recep Tayipp Erdogan απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Sochi, μετά τη συνάντηση του με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin.
Σύμφωνα δε με Κυπριακά μέσα (6/9) η Yeni Şafak αποκάλυψε χθες ότι ο Erdogan συζήτησε για το Κυπριακό με τον Ρώσο Πρόεδρο.
«Ξέρουμε πώς είναι οι σχέσεις των Βρετανών με τη Ρωσία, είναι εντελώς αντίθετες. Από τη μία πλευρά, προσπαθούν να μας βάλουν τρικλοποδιά στην Κύπρο. Συζητήσαμε και αυτό το θέμα με τον κ. Putin. Η στάση της Ρωσίας για το άνοιγμα γραφείου στην Κύπρο, οι εξελίξεις στην Κύπρο και οι εξελίξεις στον διάδρομο των σιτηρών κάνουν αισθητό το βάρος της Τουρκίας στην περιοχή με κάθε τρόπο».
Η αναφορά στον ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας έγινε με αφορμή την on camera δήλωση του Erdogan ότι οι αφρικανικές χώρες βρίσκονται σε φάση αφύπνισης και ορισμένες χώρες, όπως οι Βρεταοί, θέλουν φρενάρουν κάτι τέτοιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης