Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο οι επιθέσεις ουκρανικών drones στη Μόσχα

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο οι επιθέσεις ουκρανικών drones στη Μόσχα
Νέο «μαργαριτάρι» από την Γερμανίδα ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Οι επιθέσεις από ουκρανικά drones σε ρωσικά εδάφη είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.
Όπως επικαλέστηκε, «η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία, επομένως η Ουκρανία έχει δικαίωμα κατοχυρωμένο από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών να υπερασπιστεί τη χώρα της και τον λαό της», ανέφερε σε συνέντευξη τύπου η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους κλιμάκωσης του πολέμου λόγω των πρόσφατων επιθέσεων από ουκρανικά drones που πολλαπλασιάζονται στην περιοχή της Μόσχας.
«Η Ρωσία βομβαρδίζει ανηλεώς μη στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, σιλό, νοσοκομεία, εκκλησίες. Και η Ουκρανία αμύνεται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», ανέφερε σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Εσθονό ομόλογό της Μάργκους Τσάκνα.
«Η Ουκρανία τηρεί το διεθνές δίκαιο και πρέπει να το καταστήσουμε σαφές: δεν μιλάμε μόνο για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά και για το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Ζελένσκι που θα ακολουθήσει, που σημαίνει: απώθηση της Ρωσίας στη Ρωσία. Η κλιμάκωση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη», δήλωσε ο Εσθονός ΥΠΕΞ, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην απαγωγή και τον εκτοπισμό χιλιάδων παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία.
Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για επιθέσεις με drones στη ρωσική επικράτεια, με την Ουκρανία να μην τοποθετείται για τις περισσότερες περιπτώσεις.
Σήμερα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ουκρανικά drones για πέμπτη συνεχή ημέρα. Η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα.
Στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου, drones είχαν καταρριφθεί πάνω από επιχειρηματική περιοχή της Μόσχας, προκαλώντας ελαφρές ζημιές στην πρόσοψη δύο ουρανοξυστών. Τον Μάιο, δύο drones καταρρίφθηκαν πάνω από το Κρεμλίνο και άλλα έπληξαν πολυκατοικίες στην πρωτεύουσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης