Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Τα έργα στα κατεχόμενα της Κύπρου έχουν ανθρωπιστικό σκοπό - Λανθασμένη η στάση του ΟΗΕ

Τουρκία: Τα έργα στα κατεχόμενα της Κύπρου έχουν ανθρωπιστικό σκοπό - Λανθασμένη η στάση του ΟΗΕ
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος χαρακτήρισε λανθασμένη τη στάση του ΟΗΕ στο θέμα
Τα έργα στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου έχουν «ανθρωπιστικό σκοπό», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) Omer Celik.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του, μεταφέροντας την επίσημη θέση της Άγκυρας για την κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα.
Πρόκειται για την περιοχή, όπου σημειώθηκαν επεισόδια την Παρασκευή (18/8/2023) με Τουρκοκύπριους να επιτίθενται σε άνδρες της δύναμης ου ΟΗΕ.
«Ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό.
Αντίθετα, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη.
Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Celik.
Υπενθυμίζεται ότι όταν Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρονται σε «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση», εννοούν την Κυπριακή Δημοκρατία. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης