Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι χώρες της Δυτικής Αφρικής έχουν ήδη σχεδιάσει μία στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα

Οι χώρες της Δυτικής Αφρικής έχουν ήδη σχεδιάσει μία στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα
Σχέδιο των χωρών Δυτικής Αφρικής για στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα
Σχετικά Άρθρα
Οι αρχηγοί άμυνας των χωρών της Οικονομικής Κοινότητας των Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS) έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο για πιθανή στρατιωτική επέμβαση με στόχο την ανατροπή της στρατιωτικής χούντας, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Άμπντελ-Φατάου Μούσα, Επίτροπος της ECOWAS για τις Πολιτικές Υποθέσεις, την Ειρήνη και τη Σταθερότητα.
Η ECOWAS δεν θα αποκαλύψει στους πραξικοπηματίες πότε και πού θα χτυπήσει και η απόφαση θα ληφθεί από τους αρχηγούς κρατών,
"Όλα τα δεδομένα που θα συνυπολογισθούν σε μια οποιαδήποτε ενδεχόμενη επέμβαση τα έχουμε επεξεργαστεί εδώ, συμπεριλαμβανομένων των πόρων που απαιτούνται, του πώς και πότε θα αναπτύξουμε τη δύναμη", ανέφερε στο τέλος μιας τριήμερης επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα.
Η ECOWAS έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στον Νίγηρα και έχει γνωστοποιήσει ότι ενδέχεται να εξουσιοδοτήσει τη χρήση βίας αν οι πραξικοπηματίες δεν αποκαταστήσουν στην εξουσία μέχρι την Κυριακή τον εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ.
Η Κοινότητα έστειλε αντιπροσωπεία στον Νίγηρα χθες 3/8 αναζητώντας μια "φιλική λύση", αλλά μια πηγή δήλωσε -σε ξένα μέσα ενημέρωσης- ότι μια συνάντηση στο αεροδρόμιο με τους εκπροσώπους της χούντας δεν έφερε σημαντική πρόοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης