Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan μετά τη συνάντηση με Biden: Έγινε το πρώτο βήμα της ενίσχυσης των σχέσεών μας

Erdogan μετά τη συνάντηση με Biden: Έγινε το πρώτο βήμα της ενίσχυσης των σχέσεών μας
Συνάντηση Ερντογάν με Μπάιντεν
Σχετικά Άρθρα
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο πρόεδρος Ερντογάν ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για το συγχαρητήριο μήνυμά του για την επανεκλογή στην τουρκική προεδρία και δήλωσε τα εξής:
«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της ενίσχυσης του στρατηγικού μηχανισμού. Θεωρώ ότι αυτή η σημερινή συνάντηση στο περιθώριο του ΝΑΤΟ είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι προηγούμενες συναντήσεις μας ήταν μια προθέρμανση. Τώρα όμως ξεκινάμε μια νέα διαδικασία».
«Φυσικά, αυτή η νέα διαδικασία για μένα είναι μια πενταετής και τώρα έχετε προεκλογικές προετοιμασίες. Σας εύχομαι καλή επιτυχία εκ των προτέρων στις προεκλογικές προετοιμασίες», είπε ο Ερντογάν.
Προτού αναχωρήσει για τη Σύνοδο, ο Ερντογάν υπενθύμιζε ότι η χώρα του περιμένει 50 χρόνια στον προθάλαμο της ΕΕ και ότι η ευόδωση του αιτήματος της Σουηδίας πρέπει να συνδεθεί και το αίτημα της Άγκυρας.
«Υπάρχει μια Τουρκία που περιμένει στην πόρτα της ΕΕ για περισσότερα από 50 χρόνια. Καλώ αυτές τις χώρες που άφησαν την Τουρκία να περιμένει, να μας ανοίξουν τον δρόμο να ενταχθούμε στην Ένωση. Μετά ας ανοίξουμε και το δρόμο για τη Σουηδία, όπως το κάναμε για τη Φινλανδία. Είμαστε η Τουρκία. Θα τα εκφράσω αυτά στις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσω στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία υπέβαλε αίτημα ένταξης στην τότε ΕΟΚ το 1987 και στην ΕΕ το 1999, όμως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν το 2005 έχουν διακοπεί εδώ και χρόνια. Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ τονίζει ότι η Στοκχόλμη πληροί όλα τα κριτήρια, ωστόσο μέχρι και τουλάχιστον πριν από λίγες ημέρες η Τουρκία επέμενε στις ενστάσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης