Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Scholz με Erdogan μετά το «ναι» στη Σουηδία - Στο τραπέζι οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία

Συνάντηση Scholz με Erdogan μετά το «ναι» στη Σουηδία - Στο τραπέζι οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία
Ο Γερμανός καγκελάριος θα έχει συναντηθεί τον πρόεδρο της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα
Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση του Γερμανού καγκελάριου, Olaf Scholz, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.
«Έχουμε λάβει αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη σχέση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, και θα μιλήσω επίσης εδώ στον πρόεδρο Erdogan» δήλωσε ο Scholz προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Παράλληλα ο Γερμανός καγκελάριος σημείωσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα έχει εγγυήσεις ασφαλείας για μετά τον πόλεμο. «Για μας είναι σημαντικό από την αρχή να υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία που να μπορούν να είναι αποτελεσματικές (όταν υπάρξει) ειρήνη. Και γι' αυτό θα κάνουμε επίσης τις απαραίτητες ρυθμίσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση του Scholz με τον Erdogan θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο του αιτήματος του Τούρκου προέδρου για να επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ προκειμένου να πει τον ναι στην προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Τελικά, ο Erdogan συμφώνησε για τη Σουηδία και το ΝΑΤΟ και -με δεδομένο ότι ο Erdogan δεν κάνει τίποτα χωρίς αντάλλαγμα- απομένει να φανεί τι «κέρδισε» για την αλλαγή της στάσης του...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης