Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Biden: Προσπαθούμε να ενισχύσουμε στρατιωτικά και την Ελλάδα και την Τουρκία

Biden: Προσπαθούμε να ενισχύσουμε στρατιωτικά και την Ελλάδα και την Τουρκία
Tον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 ζητά η Τουρκία για να να πει το «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, είπε ο Biden
Σχετικά Άρθρα
Στην προσπάθεια που καταβάλλει για συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ώστε να ενισχυθούν στρατιωτικά τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στο CNN, με αφορμή τη Σύνοδο του NATO που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία στις 11-12 Ιουλίου.
Ο Biden είπε ότι η Σύνοδος του NATO πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία η Σουηδία επιθυμεί να ενταχθεί στη Συμμαχία, αντιμετωπίζοντας ωστόσο την αντίσταση τόσο της Τουρκίας όσο και της Ουγγαρίας. Στο σημείο αυτό, ο Joe Biden  τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για την εισδοχή της Σουηδίας στο NATO, αφού το «εμπόδιο» είναι η αναβάθμιση του στόλου μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας, λέγοντας:
«Η Τουρκία αναζητά τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16. Και ο (Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος) Μητσοτάκης στην Ελλάδα αναζητά επίσης κάποια βοήθεια. Άρα λοιπόν, αυτό που προσπαθώ να κάνω, ειλικρινά, είναι να πετύχω μια συνεργασία, στην οποία ενισχύουμε το NATO όσον αφορά τη στρατιωτική ικανότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας, ώστε να επιτρέψουμε στη Σουηδία να ενταχθεί στη Συμμαχία. Αλλά αυτό ακόμα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει επιτευχθεί».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης