Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γερμανία: Συμφωνία 8 δισ. ευρώ με τη Boeing για αγορά 60 Σινούκ

Γερμανία: Συμφωνία 8 δισ. ευρώ με τη Boeing για αγορά 60 Σινούκ
Αγορά 60 «Chinook» από τη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία θα αγοράσει 60 ελικόπτερα Chinook από την Boeing σε ένα πακέτο που θα κοστίσει έως και 8 δισεκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης υποδομής για τα αεροσκάφη, δήλωσαν δύο μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού στο Reuters την Τετάρτη 5/7, προσθέτοντας πως η επιτροπή έλαβε την απόφαση να προχωρήσει.
Το ποσό περιλαμβάνει την προμήθεια των βαρέων ελικοπτέρων CH-47 έναντι 6,27 δισ. ευρώ, 700 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση, 240 εκατ. ευρώ για εθνικές συμβάσεις και 750 εκατ. ευρώ για υποδομές, σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες.
Η Γερμανία δήλωσε ότι σχεδίαζε να αγοράσει 60 βαρέα ελικόπτερα Chinook από την Boeing πέρυσι για να αντικαταστήσει τον γερασμένο στόλο CH-53. Αρχικά είχαν προϋπολογιστεί 6 δισεκ. ευρώ.
Σαράντα επτά από τα ελικόπτερα θα εγκατασταθούν στην πόλη Χόλτσντορφ, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου, δήλωσε στρατιωτική πηγή, προσθέτοντας ότι η πρώτη από τις πολλές μονάδες πυραυλικής άμυνας Arrow-3 που σκοπεύει να αγοράσει η Γερμανία θα αναπτυχθεί επίσης εκεί.
Κατασκευασμένο για την αναχαίτιση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, το σύστημα Arrow-3 θα είναι σε θέση να προστατεύσει μεγάλα τμήματα της Γερμανίας και της Πολωνίας από το Holzdorf, σύμφωνα με την πηγή που είπε ότι η πόλη θα είναι μία από τις τρεις τοποθεσίες όπου το Arrow-3 θα εδρεύει στη Γερμανία.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz άλλαξε πολιτική τον Φεβρουάριο του 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αυξάνοντας απότομα τις αμυντικές δαπάνες και δεσμεύοντας 100 δισεκ. ευρώ για την Bundeswehr, τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας.
«Με την προμήθεια 60 βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων αξίας 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ξεκινάμε ένα από τα σημαντικότερα έργα προμήθειας του ειδικού ταμείου της Bundeswehr», δήλωσε στο Reuters το μέλος της επιτροπής των Πρασίνων, Sebastian Schaefer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης