Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα παράταση στη θητεία του Stoltenberg στο ΝΑΤΟ - Στο τιμόνι της Συμμαχίας έως τον Οκτώβριο του 2024

Νέα παράταση στη θητεία του Stoltenberg στο ΝΑΤΟ - Στο τιμόνι της Συμμαχίας έως τον Οκτώβριο του 2024
Ο Stoltenberg ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα στο ΝΑΤΟ το 2014
Σχετικά Άρθρα
Την παράταση της θητείας του γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, κατά ένα έτος, αποφάσισαν τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας, επιλέγοντας -σύμφωνα με το Reuters- να παραμείνουν υπό την ηγεσία ενός έμπειρου επικεφαλής, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, αντί να προσπαθήσει να συμφωνήσει σε κάποιον διάδοχο.
Ο Stoltenberg, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, είναι επικεφαλής της διατλαντικής συμμαχίας ασφαλείας από το 2014 και η θητεία του είχε ήδη παραταθεί τρεις φορές.
Η απόφαση αυτή σημαίνει συνέχεια στην κορυφή του ΝΑΤΟ, καθώς τα 31 μέλη του αντιμετωπίζουν τη διπλή πρόκληση να υποστηρίξουν την Ουκρανία στην απόκρουση της εισβολής της Μόσχας και ταυτόχρονα να αποφύγουν μια άμεση σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και των ρωσικών δυνάμεων.
Με ανάρτηση του στο twitter ο Stoltenberg δήλωσε ότι τον τιμά η απόφαση. «Ο διατλαντικός δεσμός μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής έχει εξασφαλίσει την ελευθερία και την ασφάλειά μας για σχεδόν 75 χρόνια και σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο, η Συμμαχία μας είναι πιο σημαντική από ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης