Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ελληνοτουρκικά: «Μονοπάτι επαναπροσέγγισης» ακολουθεί ο Κ. Μητσοτάκης

Ελληνοτουρκικά: «Μονοπάτι επαναπροσέγγισης» ακολουθεί ο Κ. Μητσοτάκης

«Μισογεμάτο» βλέπει το ποτήρι των ελληνοτουρκικών ο Πρωθυπουργός και κρατάει την «καλύτερη συνεργασία» με την Τουρκία στο προσφυγικό, όπως δήλωσε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει την επικείμενη συνάντηση με τον Erdogan στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ ως μία καλή ευκαιρία για να επαναπροσδιοριστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και να χαραχθεί ένα «μονοπάτι» επαναπροσέγγισης αν και σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «Ελλάδα δεν κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της.»
Όταν –μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε για την επικείμενη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο στο Vilnius, περιέγραψε το προσφυγικό ζήτημα ως ένα κοινό τόπο συνεργασίας που θα μπορούσε να στείλει θετικά μηνύματα για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Τόνισε σχετικά πως «θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Κρατώ ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξε περιορισμένη παραβατικότητα από την τουρκική αεροπορία και το γεγονός ότι υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές».
Φυσικά δεν παρέλειψε να στείλει και το μπαλάκι στην απέναντι πλευρά υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που μένει να διαπιστώσουμε στο Βίλνιους είναι κατά πόσο η Τουρκία πραγματικά θέλει να γυρίσουμε σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Μένει λοιπόν να φανεί κατά πόσο και η νέα κυβέρνηση του Erdogan, που έχει εξίσου φρέσκια νομιμοποίηση καθώς και ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία της εθνικής διπλωματίας, θα ανταποδώσει τις επιθέσεις φιλίας που λαμβάνει από την ελληνική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης