Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τοποθετούν μόνιμα στρατεύματα στην Λιθουανία οι Γερμανοί - Σε γραμμή όξυνσης του πολέμου η ΕΕ

Τοποθετούν μόνιμα στρατεύματα στην Λιθουανία οι Γερμανοί - Σε γραμμή όξυνσης του πολέμου η ΕΕ
Η Γερμανία ετοιμάζεται να αναπτύξει μόνιμο στράτευμα 4.000 στρατιωτών στο ανατολικό μέτωπο, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Boris Pistorius

Μετά το ξέσπασμα του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου σε μεγάλη κλίμακα, δηλαδή πριν από ένα χρόνο, το Βερολίνο δεσμεύτηκε να τοποθετήσει μια μάχιμη ταξιαρχία έτοιμη να υπερασπιστεί τη Λιθουανία. Ωστόσο, η μόνιμη ανάπτυξη στη Λιθουανία ήταν αμφιλεγόμενη μέχρι τώρα.
Το Βίλνιους το απαίτησε, αλλά η γερμανική κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε αμέσως.
Η Γερμανία τώρα θα υλοποιήσει την δέσμευσή της επικαλούμενη τις ανάγκες για ανακατασκευές στρατοπέδων και έργων υποδομών.
Το ΝΑΤΟ έχει ορισμένα συμφέροντα και πρόκειται για «πολύ σημαντικά συμφέροντα», δήλωσε σχετικά ο Γερμανός υπουργός, «έτσι είπαμε ότι πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει στρατιωτική ευελιξία στην ανατολική πλευρά».
Η απόφαση να αναπτυχθούν τα γερμανικά στρατεύματα έχει υποστήριξη τόσο από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση (CDU-CSU).
Ο ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Roderich Kiesewetter, βουλευτής από το κεντροδεξιό CDU, είπε ότι ήταν μια «απόφαση λογικής και αξιοπιστίας».
Αν και το σκεπτικό της συγκεκριμένης κίνησης, που έρχεται λίγο μετά την απόπειρα ανταρσίας από τη Wagner στη Ρωσία είναι προφανές, ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Βερολίνο τη Δευτέρα: «Ο σχεδιασμός που ξεκινά τώρα πρέπει να φανεί αποκλειστικά με τις προετοιμασίες της συνόδου κορυφής του Βίλνιους και δεν συνδέεται με τα γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης