Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Γιγαντιαίο προσφυγικό νεκροταφείο η Μεσόγειος - Απορρίπτουμε τη ρητορική μίσους

Erdogan: Γιγαντιαίο προσφυγικό νεκροταφείο η Μεσόγειος - Απορρίπτουμε τη ρητορική μίσους
Μήνυμα Erdogan για την τραγωδία στην Πύλο
Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε γιγαντιαίο προσφυγικό νεκροταφείο, σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, με αφορμή την τραγωδία του ναυαγίου στην Πύλο και την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.
Παράλληλα, έκανε λόγο για ισλαμοφοβία και ξενοφοβία κατά των προσφύγων που έχουν ριζώσει σε δυτικές χώρες.
«Απορρίπτουμε τη ρητορική μίσους, τη νεοναζιστική ιδεολογία, την ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία κατά των προσφύγων που εξαπλώθηκαν σε άλλες κοινωνίες όπως ο δηλητηριώδης κισσός, αφού ριζώσουν στις δυτικές χώρες» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.
Σημείωσε ότι «βλέπουμε αυτά τα νοσηρά κινήματα, που δεν θεωρούν κανέναν άλλον εκτός από τη δική τους φυλή, τον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις τους ως άνθρωπο, ως απειλή για τις ανθρώπινες αξίες και το κοινό μέλλον της ανθρωπότητας» σημείωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
«Η αλαζονική νοοτροπία, που έχει τις ρίζες της στην αποικιοκρατία, έχει μεγάλη επίδραση στη μετατροπή της Μεσογείου, που υπήρξε λίκνο πολιτισμών σε όλη την ιστορία, σε γιγάντιο προσφυγικό νεκροταφείο τα τελευταία χρόνια.
Το πιο πρόσφατο και επαίσχυντο παράδειγμα αυτού ήταν η ανθρωπιστική τραγωδία που σημειώθηκε στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι, τα περισσότερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους».

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει για το ναυάγιο στην Πύλο

Σφοδρή επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος εθνικιστικής δράσης και «σύμμαχος» του προέδρου Erdogan, Devlet Bahceli.
Ειδικότερα, ο Bahceli επέρριψε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για το ναυάγιο, ενώ την κατηγόρησε ότι είπε ψέματα όσον αφορά τις ενέργειες του Λιμενικού.
«Από τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες στα ανοιχτά της χερσονήσου της Πελοποννήσου της Ελλάδας την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 500 άνθρωποι αγνοούνται.
Η ελληνική κυβέρνηση, που παρέμεινε θεατής αυτού του ανθρωπιστικού δράματος και καταστροφής, και μάλιστα κατέφυγε σε ψέματα, είναι υπεύθυνη και πρέπει να λογοδοτήσει» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «το Αιγαίο και η Μεσόγειος πρέπει να πάψουν να είναι οι θάλασσες του θανάτου.
H Τουρκία έχει ανάγκη την κυβέρνηση της Λαϊκής Συμμαχίας που αντιπροσωπεύει τη νίκη στο Καραμπάχ, την σοφία στην εξωτερική πολιτική, τη βούληση στην Κύπρο και την εθνική στάση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η επίθεση Celik κατά της Ελλάδας

Εν τω μεταξύ, επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε μία ημέρα πριν (19/6/2023), κι ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Omer Celik. Ειδικότερα, ο Celik κατηγορεί την Ελληνική Ακτοφυλακή πως μετατρέπει τη Μεσόγειο «σε νεκροταφείο μεταναστών», ζητά να συγκροτηθεί μια διεθνής επιτροπή έρευνας και τονίζει ότι οι ένοχοι «πρέπει να πληρώσουν».
«Οι Έλληνες τρυπούν βάρκες και άνθρωποι αφήνονται να πεθάνουν.
Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο η Ε.Ε. δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων.
Αυτή τη φορά οι ενέργειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής θα πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας ανθρώπων.
Η Ελληνική Ακτοφυλακή μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών μπροστά στα μάτια μας.
Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν» τόνισε μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης