Άμυνα – Διπλωματία

Παρέμβαση Akar: Μορατόριουμ στις ασκήσεις Τουρκίας – Ελλάδας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου - Θάλασσα φιλίας το Αιγαίο

Παρέμβαση Akar: Μορατόριουμ στις ασκήσεις  Τουρκίας – Ελλάδας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου - Θάλασσα φιλίας το Αιγαίο
Είναι η ειλικρινής μας ευχή το Αιγαίο και η Μεσόγειος να γίνουν τώρα πραγματικά θάλασσα φιλίας με τη δημιουργία ενός μόνιμου περιβάλλοντος συνεργασίας» τονίζει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα επιθυμεί η Τουρκία, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Hulusi Akar, ο οποίος ανακοίνωσε μορατόριουμ στις ασκήσεις μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπενθύμισε την επίσκεψή του στο Χατάι, το οποίο επλήγη από τους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς που σημειώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου με τον Έλληνα ομόλογό του Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ήρθε στην Τουρκία ως καλεσμένος του, και ρωτήθηκε για την τελευταία κατάσταση των σχέσεων μεταξύ τις δύο χώρες.
Ο Akar ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Φυσικά, πρέπει να λύσουμε ορισμένα από τα τρέχοντα προβλήματά μας.
Ελπίζουμε ότι μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα ως δύο πολιτισμένες χώρες, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου, των ειρηνικών τρόπων και μεθόδων, σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας, με αμοιβαίο σεβασμό και διάλογο», σημείωσε.

Μορατόριουμ - Θάλασσα φιλίας το Αιγαίο

Τονίζοντας τη σημασία της συνέχισης της θετικής και εποικοδομητικής ατμόσφαιρας που προέκυψε μετά τους σεισμούς, ο Akar δήλωσε: «Το έργο και οι διαπραγματεύσεις μας για αυτό το θέμα συνεχίζονται.
Αναμένουμε συγκεκριμένες θετικές εξελίξεις σε ορισμένα ζητήματα όπως η παράταση της περιόδου μορατόριουμ, που προβλέπει αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και τον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, όταν η τουριστική περίοδος θα είναι στο αποκορύφωμά της. Είναι πολύ σημαντικό οι πόρτες του διαλόγου να είναι ανοιχτές.
Είναι η ειλικρινής μας ευχή το Αιγαίο και η Μεσόγειος να γίνουν τώρα πραγματικά θάλασσα φιλίας με τη δημιουργία ενός μόνιμου περιβάλλοντος συνεργασίας».

yunan.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης