Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επίθεση Erdogan σε Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία: Ντροπή! Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι' αυτόν

Επίθεση Erdogan σε Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία: Ντροπή! Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι' αυτόν
O πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον πολιτικό αντίπαλο του Erdogan, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Τούρκου προέδρου
Σχετικά Άρθρα
Την έντονη αντίδραση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, προκάλεσε η συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη στην Τουρκία με τον Kemal Kilicdaroglu, τον αντίπαλο του πρώτου στις εκλογές της 14ης Μαΐου.
«Ο Joe Biden μιλάει από εκεί. Τι κάνει εδώ ο πρεσβευτής του; Συναντά τον Kemal. Ντροπή σας, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Είσαι ένας πρεσβευτής. Ο συνομιλητής σου εδώ είναι ο πρόεδρος. Πώς θα σηκωθείς μετά από αυτό και θα ζητήσεις ραντεβού με τον πρόεδρο; Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι’ αυτόν, δεν μπορεί πλέον να μπει. Γιατί; Πρέπει να ξέρει τη θέση του» δήλωσε ο Erdogan την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Turkish Star, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα του Sputnik.
Υπενθυμίζεται πως ένα από τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ είναι τα F-16, με την Άγκυρα να επιχειρεί να τα προμηθευτεί, ωστόσο βρίσκει σθεναρή αντίσταση από το Κογκρέσο, παρά τη θετική διάθεση που έχει δείξει προς ικανοποίηση του τουρκικού αιτήματος η κυβέρνηση Biden.

Οι δημοσκοπήσεις

Εν τω μεταξύ, πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το ερευνητικό κέντρο MetroPOLL, με τη συμμετοχή 2.046 ατόμων σε 28 επαρχίες της Τουρκίας μεταξύ 13 Ιανουαρίου και 14 Μαρτίου, αποκάλυψε ότι ο Kilicdaroglu έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Erdogan όσον αφορά την υποστήριξη της κοινής γνώμης, με το 44,6% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, ενώ ο Erdogan ακολουθεί με 42% των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης