Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Φινλανδία θα ενταχθεί επίσημα στη Συμμαχία τις προσεχείς ημέρες

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Φινλανδία θα ενταχθεί επίσημα στη Συμμαχία τις προσεχείς ημέρες
Η Τουρκία και η Ουγγαρία εξακολουθούν να μπλοκάρουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Ανυπόμονος να υψώσει τη σημαία της Φινλανδίας στην έδρα του ΝΑΤΟ εμφανίστηκε ο γγ της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, μετά την επικύρωση της ένταξής της από την Τουρκία.
«Ανυπομονώ να υψώσω τη σημαία της Φινλανδίας στην έδρα του ΝΑΤΟ τις προσεχείς ημέρες» έγραψε στο twitter ο Stoltenberg, πριν από τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας που προβλέπεται να διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 4 και 5 Απριλίου.
«Ελπίζω να υποδεχθώ το νωρίτερο δυνατό τη Σουηδία ως πλήρες μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, θα πρέπει ακόμη να επικυρώσει τη συγκατάθεση που έδωσε χθες το τουρκικό Κοινοβούλιο για την ένταξη της Φινλανδίας, όμως όλα είναι έτοιμα στην έδρα της Συμμαχίας προκειμένου να υψωθεί η σημαία της Φινλανδίας δίπλα σε εκείνες των άλλων 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
«Η Φινλανδία θα ενταχθεί επίσημα στη Συμμαχία μας τις επόμενες ημέρες. Η ένταξή της θα καταστήσει τη Φινλανδία πιο ασφαλή και το ΝΑΤΟ πιο ισχυρό», δήλωσε ο Stoltenberg και συμπλήρωσε «η Φινλανδία διαθέτει πολύ ικανές δυνάμεις, προηγμένες δυνατότητες και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Θα φέρει ως εκ τούτου πολλά στη Συμμαχία μας».
Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία και η Σουηδία ζήτησαν από κοινού να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά η Τουρκία και η Ουγγαρία εξακολουθούν να μπλοκάρουν την ένταξη της Σουηδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης