Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: «Δεν μπορούν να χωνέψουν την οθωμανική αυτοκρατορία - Θα είναι ο αιώνας της Τουρκίας - Είμαστε έτοιμοι;»

Erdogan: «Δεν μπορούν να χωνέψουν την οθωμανική αυτοκρατορία - Θα είναι ο αιώνας της Τουρκίας - Είμαστε έτοιμοι;»
Κατά την ομιλία του κατηγόρησε την κεμαλική αντιπολίτευση για «εθνικούς προδότες και ιμπεριαλιστές»
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan με μια ομιλία στο Μπιλετζίκ που προκαλεί αίσθηση.
Ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να κάνει την προεκλογική του ομιλία αναφερόμενος κυρίως στα 724 χρόνια από την ίδρυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Μάλιστα, κατά την ομιλία του κατηγόρησε την κεμαλική αντιπολίτευση για «εθνικούς προδότες και ιμπεριαλιστές».
«Όποιος κακολογεί την Οθωμανική Αυτοκρατορία, της οποίας η 724η επέτειος ίδρυσης είναι σήμερα σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, είναι είτε προδότης είτε δεν μπορεί να την χωνέψει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Πιστεύω ότι αυτός ο ενθουσιασμός, αυτός ο ενθουσιασμός σας σήμερα εδώ θα κάνει αυτό το μέρος να εκραγεί στις 14 Μαΐου.
Είμαστε έτοιμοι; Τα έθνη που έχουν χάσει τα όνειρά τους και δεν έχουν τη δική τους Κόκκινη Μηλιά, είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν στις σκονισμένες σελίδες της ιστορίας, όπως και εκείνα του παρελθόντος. Εμείς, ως έθνος, εξακολουθούμε να στεκόμαστε όρθιοι, επειδή δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τα όνειρά μας.
Μεταδίδουμε τον λόγο μας στην περιοχή μας και στον κόσμο. Σε αντίθεση με τη βρώμικη τάξη των ιμπεριαλιστών, τα όνειρά μας είναι πάντα προς την κατεύθυνση της ειρήνης και τη δικαιοσύνης», συνέχισε ο Erdogan σε μια προσπάθεια να ξεσηκώσει τον κόσμο που βρέθηκε για να τον ακούσει στην πόλη της δυτικής Τουρκίας.
«Προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές με το όραμα του Αιώνα της Τουρκίας.
Ο αείμνηστος Μεντερές είπε "Αρκετά πια, ο λόγος στο έθνος" πριν από 73 χρόνια ενάντια στον μονοκομματικό φασισμό των ιμπεριαλιστών. Παρόλο που ο Μεντερές κατέληξε στην αγχόνη, η δήλωση αυτή συνέχισε να αντηχεί στις καρδιές του έθνους μας.
Το CHP μας μιμείται. Κύριε Κεμάλ, δεν ξέρετε πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που το είπαμε αυτό; Αυτοί είναι πραξικοπηματίες! Πραξικοπηματίες! Αυτοί είναι υποχείρια των κηδεμόνων!», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.
Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε επίσης μήνυμα από το Μπιλετζίκ, με επαρχία με πολλά ορυχεία χρυσού, ότι μετά «τα ιστορικά βήματα στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, θα σημειώσουμε σημαντική πρόοδο και στην εξόρυξη χρυσού σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Washington Examiner: Κακό καρκίνωμα ο Erdogan

Ταην ίδια ώρα, τα «πυρά» τους στον Recep Tayyip Erdogan στρέφουν τα διεθνή ΜΜΕ όσο πλησιάζουν οι τουρκικές εκλογές με τελευταία την Washington Examiner που τον χαρακτήρισε ως «καρκίνωμα», «σατανικό» και «κακοποιό» με αφορμή την επικήρυξη του NBAer Enes Kanter.
«Αν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον μπασκετμπολίστα (freedom) Enes Kanter, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας», γράφει το εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό.
Ο συντάκτης του άρθρου καλεί τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Anthony Blinken αλλά και τον Joe Biden να προστατέψουν τον Τούρκο μπασκετμπολίστα.
«Η μόνη προσβολή του Enes Kanter προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.
Ο Kanter λέει την αλήθεια.
Ο Erdogan είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας.
Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεών της», αναφέρει το άρθρο στον τίτλο του οποίο ο Erdogan χαρακτηρίζεται ως σατανικός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης