Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία - Συμβούλιο Ασφάλειας προς Ελλάδα: Μη μας προκαλείτε, δεν θα ανεχθούμε κανένο τετελεσμένο

Τουρκία - Συμβούλιο Ασφάλειας προς Ελλάδα: Μη μας προκαλείτε, δεν θα ανεχθούμε κανένο τετελεσμένο
H Toυρκία δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα, διεμήνυσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας
Oποιοδήποτε προσπάθεια να υπάρξει τετελεσμένο γεγονός (fait accompli) το οποίο θα «στοχεύει» στην εθνική ασφάλεια και στα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα γίνει ανεκτο, διεμήνυσε σε όλους τους τόνους το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της γείτονος, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την ελληνική πλευρά.
Ειδικότερα, σήμερα 25 Ιανουαρίου συνήλθε το πρώτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) του 2023, υπό την προεδρία του Recep Tayyip Erdogan.
Η συνάντηση έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο και διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες.
Στη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε ότι, στη συνάντηση, αξιολογήθηκαν όλες οι πτυχές των πολιτικών, στρατιωτικών και οικονομικών εξελίξεων, αλλά και οι ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν εκ μέρους της Τουρκίας. 
Στη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε, «οι προκλητικές ενέργειε, η ρητορική και οι προσπάθειες εξοπλισμού της Ελλάδας δεν θα αποφέρουν κανένα όφελος πέρα ​​από την αύξηση της έντασης στην περιοχή μας.
Οποιοδήποτε τετελεσμένο στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα γίνει ανεκτό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες». 
Για Σουηδία, Φινλανδία

Από την άλλη, υπογραμμίστηκε ότι τα κράτη που θέλουν να ενταχθούν στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με τον νόμο και το πνεύμα της συμμαχίας, και ότι πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο κατανόησης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Επίσης, «οι αποτρόπαιες επιθέσεις, που αποτελούν εκδήλωση αντι-ισλαμικού ρατσισμού και στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων, καταδικάζονται έντονα.
Υπενθυμίζεται ότι όσοι υπονομεύουν αξίες όπως η ελευθερία της θρησκείας, της συνείδησης και της σκέψης και ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που δεν μπορούν να εξηγηθούν από τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης, είναι εταίροι σε αυτό το έγκλημα μίσους που περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης